..... Inici | Ràdio | Recerca

L'Estat sempre fa cas dels informes d'integració que fan els ajuntaments

by 22:37 0 comentaris
Tres dies després de presentar a Madrid l'esborrany del reglament de la llei d'estrangeria, Anna Terrón ha defensat a Barcelona que l'Estat té l'última paraula per decidir quins immigrants poden accedir a la residència. La secretària d'estat d'Immigració i Emigració ha reiterat, en una nova exposició pública del reglament, que els informes d'integració per arrelament social que emeten els ajuntaments no poden ser vinculants, tal com havien reclamat diversos municipis. Tot i així, Terrón ha afirmat que "no es donen permisos a persones amb informes negatius". Amb aquesta declaració ha volgut il·lustrar que l'Estat ja fa cas del que diuen els ajuntaments.


El reglament fixa la informació mínima que han de contenir els informes d'arrelament, però també determina la possibilitat que les comunitats autònomes (o, en el seu defecte, els ajuntaments) incloguin altres factors per demostrar la integració de l'immigrant. La secretària d'estat d'Immigració ha admès que els municipis podran fer-hi constar aspectes com el comportament cívic del nouvingut o, fins i tot, el coneixement de la llengua.

Terrón ha volgut fer un apunt sobre el funcionament de les Oficines d'Estrangeria de Barcelona, tenint en compte que la Defensora del Poble, María Luisa Cava de Llano, ha detallat irregularitats en el servei que ofereixen als immigrants, arran d'una denúncia tramitada per un grup d'advocats. Cava de Llano considera insuficient i poc especialitzat el personal destinat a aquestes oficines i constata retards en la tramitació d'expedients. Terrón ha recordat que la de Barcelona és l'oficina d'estrangeria que atén més tràmits de tot l'Estat i que el nou reglament permetrà avançar en la simplificació dels tràmits burocràtics. La secretària d'Immigració ha avançat que es posarà en marxa un pla pilot per millorar el funcionament de les oficines barcelonines, que incorporaran més personal qualificat i implementaran l'ús de les noves tecnologies per agilitzar gestions als estrangers.

redacció

Developer