..... Inici | Ràdio | Recerca

L'Escola L'Arenal de Llevant trabaja música mexicana

by 13:36 0 comentaris
La mestra Violant Olivares, integrant del grup de música prehispànica Tocuícatl i del grup Son de México, 'ha estat realitzant a l'escola L'Arenal de Llevant, del Poblenou, un projecte d'activitats entorn de Mèxic, des de la passada tardor. "Tot va començar amb una peça prehispànica que es diu 'Si yo nunca muriera'. Vam voler que els nens i nenes, de sisè de bàsica, es creéssin imatges mentals d'allò que escoltaven, conèixer què els inspirava aquella música".


Per això van fer servir música sobre els elements naturals. Després, a partir de saber que aquella llengua era nàhualt, els nens van treballar a classe de llengua el co!cepte de la metàfora amb sis poemes de Netzaualcoyotl, i en el moment que van saber que tot allò pertanyia a Mèxic, van debatre què més volien treballar.

El taller va continuar amb una entrevista a Octavio i Lalo, delgrup Tocuícatl, amb la coreografia de tres danses, unachiapaneca en la seva versió catalana "El vals de la núvia","L'Espina" i "La polca boja ". També es va aprendre un conjuntde cançons mexicanes, tal com explica Violant "de les de sempre, però també més noves, com alguna de Julieta Venegas". Després es va treballar un taller amb una peça yakiinstrumental, i també amb un taller de ball, en què es va muntar una coreografia. La setmana passada es va posar la guinda alprojecte amb l'exhibició dels treballs i amb unes receptesmexicanes elaborades pels nens.

El proper maig, a la setmana cultural de l'escola, es muntarà la faula que ha creat Tocuícatl integrant-hi les coreografies i la feina feta per la canalla. FONT

redacció

Developer