..... Inici | Ràdio | Recerca

Inauguració de les Quatre Columnes a Montjuïc

by 0:14 0 comentaris



La Xarxa d’Entitats Cíviques i Culturals dels Països Catalans pels Drets i les Llibertats Nacionals, us convida a la inauguració que tindrà lloc aquest diumenge.

Transcrivim el seu comunicat i adjuntem al final enllaços amb més informació:
Benvolguts i benvolgudes,

El proper diumenge dia 27 de febrer a 2/4 12 del matí celebrarem la inauguració del Monument de les Quatre Columnes a Montjuïc, monument que fou erigit per Puig i Cadafalch l’any 1919 i fou enderrocat pel dictador Primo de Rivera l’any 1928 pel fet de ser un símbol de catalanitat.

Culminarà, així, una tasca que la Xarxa d’Entitats, amb l’ajut de moltes persones, entitats i institucions ha portat a terme durant vuit anys llargs en els quals hem hagut de superar obstacles de tota mena i durant els quals també hem tingut grans satisfaccions com els acords decisius i unànimes presos pel Parlament de Catalunya el novembre de 2005 i per l’Ajuntament de Barcelona el gener de 2006, igualment unànime, en favor d’aquesta restitució. Ha estat una empresa de tothom que hi ha col·laborat, però hem de destacar que sense l’acord d’ERC a l’Ajuntament i el suport actiu dels grups d’ERC i de CIU tant a l’Ajuntament com al Parlament no hauria estat possible.

És, doncs, amb l’orgull i la satisfacció de l’objectiu aconseguit que la Xarxa d’Entitats Cíviques i Culturals us convida a assistir a l’acte d’inauguració del Monument, durant el qual tindreu l’oportunitat de participar en un celebració patriòtica històrica i podreu veure de ben a prop la magnificència i bellesa de les Quatre Columnes.

Aquesta restitució d’un monument a la catalanitat és ara un signe inequívoc del triomf de la raó, de la democràcia, de l’autoestima i de la tenacitat i la feina incansables. En aquest país nostre, tan acostumat a les decepcions, podrem celebrar que el que una dictadura va voler anorrear, una democràcia ho restitueix i enalteix i que el Montjuïc del segle XXI ja no és la muntanya del Castell amenaçador sinó la muntanya cívica i patriòtica, que amb la imatge imponent de les Quatre Columnes Catalanes, rendirà públic homenatge a tots els qui estimen aquest país.

Volem que la participació a la inauguració sigui una veritable festa popular i que tot el poble de Barcelona, de Catalunya i de tots els Països Catalans es faci seu el monument, ja que per a la Xarxa les Quatre Columnes són un patrimoni de tot el poble català i alhora un homenatge als homes i dones patriotes catalans de tots els temps.

Video: Reportatge de Tv3

redacció

Developer