..... Inici | Ràdio | Recerca

Immigració i Politiques públiques a la IV Summer School in Public Economics

by 10:24 0 comentaris
L’Institut d’Economia de Barcelona (IEB) organitza del 4 al 8 de juliol de 2011 la quarta edició de la seva escola d’estiu
La IV Summer School in Public Economics, que organitza cada any l’IEB, abordarà temes de immigració i polítiques públiques. Sota el títol “Immigration and Public Policy”, tindrà lloc a la Facultat d’Economia i Empresa de la Universitat de Barcelona del 4 al 8 de juliol de 2011.


La IV Summer School estarà dividida en dues parts. La primera, impartida pel professor de la Harvard University George Borjas, estarà dedicada als efectes econòmics de la immigració. Aquest curs analitzarà aspectes relacionats amb la immigració com ara les habilitats dels immigrants, l’impacte en el mercat laboral des d’un punt de vista teòric, descriptiu i estructural, els beneficis econòmics que aquesta comporta i la mobilitat intergeneracional dels immigrants.

La segona part, impartida per la professora Leah Platt Boustan(University of California, Los Angeles), girarà entorn a les conseqüències de la segregació (des d’una dimensió racial i ètnica). Centrarà la seva atenció en determinar com mesurar la segregació, les causes de la segregació residencial, les seves conseqüències i possibles polítiques per reduir-la.

Els cursos, que tindran lloc als matins, es complementaran a les tardes, amb les presentacions dels treballs dels alumnes participants. El termini per que els joves investigadors interessats enviïn les seves propostes finalitza el 8 d’abril de 2011.
L’escola d’estiu, que cada any organitza l’IEB, té un doble objectiu. D’una banda, ofereix una formació intensiva a estudiants de doctorat i joves investigadors. I, de l’altra, dóna la possibilitat a aquests joves de presentar i debatre en un ambient relaxat i obert els seus treballs d’investigació amb membres de l’IEB i altres professors convidats de reconegut prestigi internacional que els podran aportar crítiques i suggeriments.

El comitè científic de la IV Summer School in Public Economics està integrat pels professors Matz Dahlberg (Uppsala University i IEB); Peter Fredriksson (Stockholm University); Jordi Jofre-Monseny (Universitat de Barcelona i IEB); Esteve Sanromà (Universitat de Barcelona i IEB); Albert Solé-Ollé (Universitat de Barcelona i IEB) i Javier Vázquez-Grenno (Universitat de Barcelona i IEB).

Per a més informació, podeu adreçar-vos al WEB DE LA IV SUMMER SCHOOL IN PUBLIC ECONOMICS

redacció

Developer