..... Inici | Ràdio | Recerca

El portal Wikileaks, candidat al Nobel de la Pau 2011

by 14:48 0 comentaris
El portal Wikileaks forma part de la llista de nominats al premi Nobel de la Pau 2011, segons ha revelat aquest dimecres el parlamentari noruec Snorre Valen, promotor de la candidatura. El Comitè Noruec del Nobel va acceptar fins dimarts les diferents candidatures, tot i que els cinc integrants d'aquest panell tenen fins a finals de mes per proposar els seus propis noms.

Per a Valen, Wikileaks és "un dels col·laboradors més importants amb la llibertat d'expressió i la transparència" del segle XXI. "Per revelar informació sobre corrupció, abusos de drets humans i crims de guerra, Wikileaks és un candidat natural al premi Nobel de la Pau", ha explicat.


El Comitè ha declinat comentar la candidatura de Wikileaks, de la mateixa manera que sempre refusa comentar qualsevol de les propostes que rep. El web fundat per l'australià Julian Assange ha despertat tantes simpaties com crítiques per la publicació de centenars de milers de documents oficials. L'última polèmica que s'ha vist embolicat el portal és la filtració de 250.000 cables diplomàtics del Departament d'Estat dels Estats Units, en espera d'que pugui publicar informacions sobre entitats bancàries, com ha promès Assange. Font

redacció

Developer