..... Inici | Ràdio | Recerca

El nombre d'immigrants que arriben a Mataró es torna a reduir

by 13:14 0 comentaris
El 2010 s'hi van registrar un total de 985 estrangers, un 25% menys que l'any anterior Un 55% dels nouvinguts van participar en els circuits d'acollida.

Mataró continua sumant població immigrant, però molt menys que anys enrere. Si durant el 2009 l'arribada d'estrangers va començar a reduir-se per primer cop en molt de temps, el 2010 el fenomen s'ha tornar a repetir i l'Ajuntament va empadronar 985 immigrants, un 25% menys que l'any anterior. El descens progressiu és encara més espectacular si es té en compte que la majoria dels nouvinguts són infants que van néixer a l'hospital de Mataró. "La nacionalitat la donen els pares i no el lloc de naixement", va recordar ahir el regidor responsable de les polítiques de Nova Ciutadania, Carlos Fernández (PSC), que explica que cinc de cada sis persones d'origen estranger donades d'alta al padró es troben en aquesta situació. Malgrat això, l'índex de població immigrada a Mataró va pujar cinc dècimes el 2010 i ja representa el 17,4% dels habitants.


La disminució de l'arribada d'estrangers ha comportat que durant l'any passat s'organitzessin menys cursos del circuit d'acollida, però, per contra, va augmentar la durada de les edicions, ja que de vuit hores s'ha passat a vint. Dels 985 nous mataronins empadronats, 548 van iniciar el circuit (un 55%) i el van acabar 468. Només un 81%, però, van completar les classes de coneixement de l'enton i de català, que haurien de facilitar la integració. La majoria dels immigrats que s'hi van acollir van ser magribins, subsaharians i llatinoamericans, i, en menor mesura, xinesos. Fernández va assenyalar respecte a aquest últim col·lectiu que sempre hi ha hagut dificultats per accedir-hi, però també va admetre que després de la operació Weii dels Mossos d'Esquadra contra els tallers tèxtils de l'any 2009 la desconfiança cap a l'administració de la comunitat s'ha agreujat molt més. En aquest sentit, només 19 immigrants xinesos van participar en els circuits d'acollida durant l'exercici anterior, quan habitualment aquesta xifra era superior al centenar.

LA XIFRA 985
Nous immigrants es van donar d'alta durant l'any passat en el padró, un 25% menys que el 2009.

LA FRASE Gairebé no arriba immigració perquè cinc de cada sis nouvinguts neixen a l'hospital de Mataró
Carlos Fernández REGIDOR DE PRESIDÈNCIA (PSC)

redacció

Developer