..... Inici | Ràdio | Recerca

CCOO i UGT es personaran com a acusació particular contra l'empresari de Mataró que va abandonar un treballador equatorià ferit a la porta de l'hospital

by 14:24 0 comentaris
CCOO del Vallès Oriental – Maresme i UGT del Mareme han decidit personar-se com a acusació particular en el cas contra l'empresari que va abandonar un treballador ferit a la porta de l'hospital i el seu encarregat. Al propietari de l'empresa CMN se li atribueixen delictes contra els drets dels treballadors, omissió del deure de socors i obstrucció a la Justícia. Mentre que a l'encarregat se li imputen delictes d'omissió del deures de socors i encobriment. 
El fet va produir-se el 12 de gener quan al treballador, un equatorià de 41 anys, se li va quedar la mà enganxada en un torn de la fàbrica de components d'embarcacions on treballa. Els responsables de la fàbrica, en lloc d'avisar els serveis mèdics per a què donessin l'atenció necessària i immediata al treballador, van decidir portar-lo a l'hospital amb un vehicle propi i el van deixar allà dient que no el coneixien i que l'havien trobat al carrer. Aquestes dues persones l'haurien convençut perquè mentís i digués als metges que havia tingut un accident pescant. Finalment, els metges li van haver d'amputar la mà i part del braç esquerre.

L'home va treballar legalment a l'empresa però fa un any i mig el van acomiadar i va seguir treballant sense contracte laboral, en una nau que l'empresari té a Vilassar de Mar, on va tenir lloc l'accident. En aquest sentit, CCOO i UGT consideren que l'amo de l'empresa CMN ha tingut un comportament criminal amb el seu treballador, no només per les condicions de treball dels seus operaris sinó, i especialment, pel que va tenir un cop va passar l'accident. 

UGT i CCOO alertem que aquest no és un cas aïllat, que ja s'han produït d'altres a Catalunya, i que la crisi econòmica està afavorint el creixement de l'economia submergida, essent un camp adobat per aquests empresaris sense escrúpols. 

D'altra banda, CCOO i UGT, estant pressionant la Inspecció de Treball per a que actuï amb rapidesa, esperant que el pes de la llei caigui sobre aquest empresari mataroní i assumeixi les responsabilitats que es desprenguin del cas, tant a nivell penal, com a nivell d'Inspecció de Treball. / Font

redacció

Developer