..... Inici | Ràdio | Recerca

Solidaritat respón al PP: 'A Catalunya no hi ha nens fills d'andalusos, sinó que ja són catalans'

by 13:57 0 comentaris
El diputat i portaveu del partit de Laporta, Solidaritat Catalana per la Independència (SI), Uriel Bertran ha lamentat avui que el dirigent del PP andalús Javier Arenashaya carregat contra el sistema d'immersió lingüística de Catalunya i ha puntualitzat que "a Catalunya no hi ha nens andalusos, sinó que són catalans ".
El president del PP d'Andalusia, Javier Arenas, va afirmar ahir, durant la convenció del seu partit a Sevilla, que la seva formació seria "bel.ligerant si a un nen andalús se li intenta educar en una llengua diferent de la seva", en referència al sistema educatiu català. En resposta a aquestes declaracions, el diputat de Solidaritat Uriel Bertran ha recalcat en una roda de premsa que "a Catalunya no hi ha nens andalusos, els que viuen aquí són catalans com els altres, i d'aquests ens preocupem nosaltres, no necessitem que el PP d'Andalusia ens digui el que cal fer ".


En la seva opinió, "s'ha acabat això de pensar que els fills d'immigrants andalusos o d'altres llocs no són catalans, perquè a Catalunya considerem que sí que ho són i, fa molts anys que l'independentisme té molt clar que són catalans si ells desitgen ser-ho ". "Tots els nens que viuen a Catalunya són catalans-ha afegit-i els poders públics ja s'encarreguen que tinguin els mateixos drets culturals o lingüístics". Bertran, que ha estrenat aquest matí la nova seu nacional de la seva formació, situada a la cèntrica plaça de Catalunya de Barcelona, s'ha referit també als "atacs" que en les últimes setmanes rep l'Estat de les Autonomies per part d'alguns dirigents de PP i PSOE. /Font

redacció

Developer