..... Inici | Ràdio | Recerca

La Fundació FC Barcelona rep el segon Premi Internacional Unescocat

by 15:22 0 comentaris
El vicepresident de la Fundació, Ramon Pont i Amenós recollirà el guardó en un acte que se celebrarà el 31 de gener a la seu del Centre UNESCO de Catalunya. El Premi Internacional Unescocat es concedeix anualment per homenatjar persones o entitats catalanes que, com fa el Centre UNESCO de Catalunya des de l'any 1984, s'esforcen per promoure i difondre, a Catalunya i fora del país, els valors, principis i programes de la UNESCO a favor del diàleg entre les cultures, del desenvolupament sostenible, de cultura de la pau, de la pluralitat cultural, i dels drets humans.


El jurat del Premi Internacional Unescocat està constituït per representants d'entitats catalanes que són un referent en els àmbits de l'educació, la ciència, la cultura i la comunicació: l'Associació Catalana d'Universitats Públiques, el Consell Escolar de Catalunya, el Consell Nacional de la Cultura i de les Arts, l'Institut d'Estudis
Catalans, la Xarxa de Parcs Científics i Tecnològics de Catalunya, l'Institut Ramon Llull, Òmnium Cultural, el Col·legi de Periodistes de Catalunya i Televisió de Catalunya.

El segon Premi Internacional Unescocat s'atorga a la Fundació FC Barcelona com a reconeixement per la seva adhesió als Objectius de Desenvolupament del Mil·lenni de les Nacions Unides i les seves
aliances pioneres amb organismes internacionals com l'UNICEF, la UNESCO i l'ACNUR, encaminades a lluitar contra la pobresa extrema i les malalties que afecten els més vulnerables, a promoure l'educació
universal i la igualtat de gènere, a combatre el racisme i defensar a través de l'esport els valors del civisme, les llibertats i la democràcia que la institució blaugrana sempre ha fet seus.

El primer premi Unescocat va ser concedit al músic Jordi Savall i a la soprano Montserrat Figueras, els quals varen recollir el guardó en el decurs de la cerimònia del 25e aniversari del Centre UNESCO al Parlament de Catalunya, al desembre del 2009. El guardó és una peça artística de l'Agustí Sousa recreada cada any pel mateix autor a partir de la idea de l'encaix de mans.

La cerimònia de lliurament tindrà lloc el dilluns 31 de gener del 2011, a les 19.00, a la seu del Centre UNESCO de Catalunya (c/ Nàpols, 346, 1.1. – 08025 Barcelona, metro Joanic (L4).
Per raó d'aforament es prega confirmació d'assistència a: a.ponce@unescocat.org

redacció

Developer