..... Inici | Ràdio | Recerca

Expectació l'últim dia de referèndum al Sudan del Sud

by 10:22 0 comentaris
S'espera una gran participació que superarà amb escreix el mínim necessari. Avui és l'últim dia perquè els sud-sudanesos puguin votar per esdevenir un estat independent. La jornada de comicis va començar diumenge passat i ha durat tota la setmana. Tant les fonts governamentals com els observadors internacionals asseguren que s'ha superat amb escreix el mínim de 60% de participació perquè el referèndum sigui vàlid. El partir al govern, el Moviment d'Alliberació del Poble Sudanès, va demanar que s'arrivés al 100% de participació.


El resultat i les xifres oficials de participació del referèndum no es faran públiques fins a principis de febrer. La Comissió del Referèndum de Sudan del Sud és l'encarregada del recompte i també ha assegurat que la participació ja supera la marca de 60%. Observadors internacionals, com l''ex-president dels Estats Units, Jimmy Carter, que són al Sudan Meridional, asseguren que el referèndum per la independència de la regió és vàlid i que respecta els criteris internacionals; i que ja s'ha atès el 60% de participació, la quota exigida perquè la consulta es consideri legítima.

Tot apunta que el resultat serà positiu: el Sudan Meridional podria convertir-se en un nou estat el 9 de juliol d'aquest any. Ja s'ha escollit l'himne i la bandera però encara no se sap quin serà el nom oficial de l'estat. L'actual president del Sudan, Al Bashir, va dir ahir que es respectarà el resultat del referèndum i que és conscient que molt probablement es produirà la secessió. /Font

redacció

Developer