..... Inici | Ràdio | Recerca

El recurs espanyolista contra la Llei de l'occità pot esdevenir "l'agressió més forta que mai hagit rebut"

by 12:33 0 comentaris
Libertat! Esquèrra Revolucionària d'Occitània ho admet: tem "un desenllaç nefast i una retallada de l'única llei que defensa els nostres drets lingüístics". Es tracta de la Llei de l'occità que oficialitza la llengua a la Val d'Aran i que ara l'entitat promoguda per l'exdiputat de C's i militant d'UPyD José Domingo ha amenaçat.

Impulso Ciudadano ha anunciat la seva intenció d'interposar un recurs d'inconstitucionalitat contra la llei, que regula la protecció a la comunitat autònoma de Catalunya de la llengua occitana i li dóna un reconeixement oficial a més d'establir-la d'ús preferent en les institucions i escoles araneses.

"Coneixedors de la trajectòria del Tribunal Constitucional espanyol i d'altres institucions afins al servei de l'imperialisme espanyolista, temem un desenllaç nefast i una retallada de l'única llei que defensa els nostres drets lingüístics", adverteix Libertat!, que assenyala que l'estat francès no dubtarà a utilitzar aquest recurs i la decisió del Tribunal Constitucional espanyol per justificar encara més "els constants atacs a la llengua occitana i culminar la seva política lingüicida". En aquest sentit, l'organització independentista occitana, considera "que la broma d'aquests quatre aprenents de neolerrouxisme pot esdevenir l'agressió més forta que mai hagi rebut la llengua occitana".
 
Forces polítiques occitanes com Libertat! i el Partit Occitan van participar activament a la manifestació del dia 10 de juliol a Barcelona en una mostra de solidaritat internacionalista per l'alliberament nacional dels Països Catalans. "Els lligams que ens uneixen amb el poble català va ser el que ens va empènyer a desfilar pels carrers de Barcelona", remarquen, insinuant que ara és necessari el suport de l'independentisme català per combatre les agressions contra l'occità.

Libertat! condemna l'imperialisme demagògic de la dreta espanyolista i els seus atacs a les llengües catalana i occitana i demana a totes les forces polítiques, sindicats, institucions i entitats de la Val d'Aran i de la resta Occitània que estiguin preparats per respondre unitàriament l'agressió. /Font

redacció

Developer