..... Inici | Ràdio | Recerca

Catalunya serà el país convidat del Showcase Scotland 2012

by 20:51 0 comentaris
Catalunya serà el país convidat del Showcase Scotland 2012, una trobada de professionals del folk i de les músiques del món que està associat al festival Celtic Connections d'Escòcia. Cada any, més de 200 directors de festivals i agents musicals d'arreu del món participen al Showcase. Cinc companyies catalanes i representants de la Fira Mediterrània de Manresa i del Mercat de Música Viva de Vic són aquest cap de setmana a la ciutat de Glasgow per presentar la presència catalana de l'any vinent al festival. Diumenge, es farà una recepció per presentar Catalunya com a país convidat del 2012 amb l'actuació de sis grups catalans seleccionats per la direcció del festival.


La presència de Catalunya al Showcase Scotland es deu a l'acord de col·laboració entre la secció musical de l'Institut Català de les Indústries Culturals (ICIC) i la direcció del festival escocès. De fet, el projecte de col·laboració entre l'ICIC i el Showcase Scotland ja es va presentar durant la 13a Fira de la Mediterrània de Manresa del mes de novembre. L'acord estableix que Catalunya i Escòcia faran accions de col·laboració entre aquest any i el 2013. En l'edició d'aquest any del Showcase Scotland, les companyies Vesc, Madma, Fourni, Taller de Músics i Imma Payà Management han viatjat a Escòcia per presentar la participació catalana del 2012. A Glasgow també s'hi ha acostat una representació de la Fira Mediterrània de Manresa i del Mercat de Música Viva de Vic, així com els membres de l'oficina de l'ICIC a Londres.

El Showcase Scotland combina les actuacions musicals amb sessions de contacte entre els diversos professionals del sector. Aquest 2011, per exemple, hi ha previstes 60 actuacions en 12 espais diferents. Amb tot, el Showcase forma part d'un festival més gran, el Celtic Connections, en què participen 1.500 artistes, amb 300 concerts durant 18 dies.
Cada any, el Showcase Scotland presenta un país o regió convidat. Aquest 2011, la regió convidada és Nova Escòcia. L'any passat, va ser el torn de Noruega, mentre que el 2009 la representació va anar a càrrec del Québec. /Font

redacció

Developer