..... Inici | Ràdio | Recerca

697 argentins van ser rebutjats a l'aeroport de Madrid durant el 2010

by 16:04 0 comentaris

El 2010 el rebuig d'estrangers a l'aeroport de Madrid baixa un 17,3 per cent  per la crisi. Amb el descens de la xifra de viatgers, també va descendir la de rebutjats. (1.254 en 2009). En el nefast ranquing de rebutjats, els argentins estan en quart lloc. Segons l'informe divulgat per Marcelo Belgrano, responsable de l'Aula de Migracions del Col•legi d'Advocats de Madrid, el major nombre de rebuigs va correspondre a ciutadans brasilers, amb 1.837 expedients, davant dels 1.902 de l'any 2009, seguits pels veneçolans, amb 783 (1.338 en 2009), i, en tercer lloc, els paraguaians, amb 767 (1.050 l'any anterior).
Seguint aquestes informacions, a l'anàlisi es destaca que a partir del mes d'octubre, descendeixen els casos d'inadmesos del país de Messi i Gardel, després que els governs d'Espanya i Argentina acordessin flexibilitzar certs requisits migratoris, davant els  escàndols difosos per les entitats argentines i els mitjans de comunicació.

Va destacar en aquesta situació el cas d'una Professora universitària de Rosario, Argentina, rebutjada a Barajas quan arribava per a impartir unes conferències, convidada per una universitat de Madrid i amb un
passatge pagat per l'estat espanyol, el mateix que la va rebutjar. La situació va derivar en tragèdia, donat que la ciutadana argentina va perdre l'embaràs de tres mesos, causant una gran revolada mediàtica, que va obligar a les autoritats diplomàtiques espanyoles a Buenos Aires a disculpar-se i reconèixer que era una errada. La major part dels rebutjats són familiars d'immigrants que ja es troben a Espanya, però no han realitzat els tràmits de reagrupació, o viatgers que ja havien esgotat la seva estada en aquest país.

Diego Arcos

redacció

Developer