..... Inici | Ràdio | Recerca

Primer Festival de Rumba Catalana de Buenos Aires

by 13:58 0 comentaris
El Primer Festival de Rumba Catalana a Buenos Aires, en homenatge al Gato Pérez, es realitzarà entre el 9 i el 12 de desembre, amb la coordinació de la Direcció General de Relacions Institucionals del Govern de la Ciutat i la Delegació de Catalunya a l'Argentina.

El Festival s'inaugurarà el dijous, a les 18.30, al Saló Daurat del Govern de la Ciutat de Buenos Aires, Avinguda de Maig 575. Xavier Patricio Pérez Álvarez, conegut artísticament com Gato Pérez, va ser un músic d'origen argentí establert a Catalunya que es va destacar en el gènere de la rumba catalana, un gènere musical fruit de la fusió entre la tradició flamenca gitana i els influxos musicals procedents d'Amèrica .

Va descobrir l'estil a l'agost de 1977, a la Festa Major del barri barceloní de Gràcia, i el va convertir en el seu llenguatge musical, fusionant amb el jazz i la salsa, entre d'altres ritmes. Entre les seves cançons figuren títols com 'Ja sóc aquí', 'La rumba de Barcelona', 'gitanetes i bruns', 'El ventilador', i 'La corba del Morrot'. Va morir fa 20 anys víctima d'un infart però va deixar establert un vincle artístic musical entre Catalunya i Argentina.

Programa d'activitats del festival

redacció

Developer