..... Inici | Ràdio | Recerca

En 3 hores vota per la independència un 8% del cens de la Barceloneta, el doble del referèndum de la Diagonal

by 15:23 0 comentaris

Satisfacció al Museu d'Història de Catalunya, quarter general de Barcelona Decideix, en aquest agradable diumenge de tardor. Passaven pocs minuts de la una del migdia quan el portaveu de la plataforma que impulsa que el referèndum sobre la independència a la capital catalana, Alfred Bosch, donava les primeres dades de participació del dia que ha encetat el vot anticipat per la consulta que s'ha de celebrar el 10 d'abril de 2011. Una recollida del vot anticipat que ha començat circumscrit al barri de la Barceloneta.

A les 12 del migdia havien votat 799 ciutadans censats al barri de la Barceloneta, sobre un cens de 10.002 persones, el que aritmèticament és un 8% del cens. A aquesta xifra cal afegir els 121 vots emesos de ciutadans de Barcelona però que no estan censats al barri. Una xifra que supera amb escreix la participació en el referèndum de la Diagonal, organitzat institucionalment per l'Ajuntament de Barcelona, que va recollir un 4% a tot el districte de Ciutat Vella.


"Amb aquest resultats només podem dir que estem molt contents i plens de satisfacció" ha assegurat Alfred Bosch. Per afegir que "s'ha assolit folgadament l'objectiu i que encara resten hores i dies per fer créixer aquesta xifra de participació". La primera conclusió és que les consultes sobiranistes han tornat agafar embranzida des del cap i casal, després de la davallada de participació de les darreres consultes organitzades com a Tarragona.

Bosch ha recordat que "tot i l'esforç de molts voluntaris calen recursos per tirar endavant aquesta consulta". Amb aquesta premissa ha cridat a la col·laboració econòmica per l'organització del referèndum. "Ara bé, no cal comptar amb 3 milions d'euros, com va costar el de la Diagonal, amb una desena part farem, la resta ho posarem amb espècies:força, mans, cervells i il·lusió" ha assegurat el portaveu de Barcelona Decideix.  L'organització ha deixat clar que durant el dia d'avui no hi hagut cap incident ni per part de l'Ajuntament han patit traves de cap tipus.

Durant el dia d'avui han passat per les urnes a dipositar el seu vot els diputats electes del Parlament per Solidaritat Catalana per la Independència, Joan Laporta i Alfons López Tena, la presidenta d'Òmnium cultural, Muriel Casals, així com esl regidors de districte de Ciutat Vella de CiU i d'ERC. /Font

redacció

Developer