..... Inici | Ràdio | Recerca

Els tribunals espanyols ara volen imposar el castellà a les escoles catalanes

by 18:25 0 comentaris
Dues sentències del Tribunal Suprem que es faran públiques en les properes hores ordenaran a la Generalitat que faci del castellà llengua vehicular de l'ensenyament a Catalunya.

Una nova sentència del Tribunal Suprem forçarà a la Generalitat i, concretament, al Departament d'Educació, que a partir d'ara el castellà passi a ser llengua vehicular de l'Ensenyament a Catalunya.Ho recull el diari El Mundo en portada, que explica que tot va originar-se com a resposta a la demanda d'uns pares que havien demanat que els seus fills fossin escolaritzats 50% en català i 50% en castellà.


Aquesta petició havia estat rebutjada pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que, emparant-se en la Llei de Política Lingüística emetia una sentència en què només reconeixia el català com a llengua vehicular de l'ensenyament.

Ara el Suprem considera que en els centres privats concertats no s'està garantint el dret a ser escolaritzats en castellà i que ha d'existir una igualtat entre català i castellà, el que ells anomenen un "equilibri inexcusable". / Font

redacció

Developer