..... Inici | Ràdio | Recerca

Assassinada a Mèxic una dona que demanava justícia per la mort de la seva filla

by 22:21 0 comentaris
Una mexicana, que lluitava des de fa dos anys perquè es fes justícia per la mort de la seva filla, ha estat assassinada d'un tret al cap davant de l'ajuntament de Ciudad Juárez quan portava a terme una protesta, ha confirmat avui el governador de Chihuahua, César Duarte.

Marisela Escobedo, que es manifestava contra l'alliberament de l'assassí de la seva filla, és executada al davant del Palau de Govern de l'estat mexicà de Chihuahua. Marisela Escobedo Ortiz, de 52 anys, va ser atacada per un grup de tres homes que van començar a discutir amb ella, un dels quals li va disparar un tret a boca de canó, ha informat la Fiscalia de Chihuahua, estat al qual pertany Ciudad Juárez. Els fets van passar ahir al vespre, poc abans de les 20.00 hora local (dues de la matinada, hora espanyola), i després de l'agressió, Escobedo va ser traslladada encara amb vida a una clínica, on va morir.
Segons la informació de la Fiscalia i els vídeos de càmeres de seguretat, Escobedo va creuar un carrer i va intentar fugir al sentir-se amenaçada, però un dels individus la va seguir i li va disparar al cap. Dos dels agressors van deixar immediatament el lloc a peu, i l'homicida va ser recollit per un automòbil davant del lloc dels fets, segons les imatges difoses i les primeres dades recollides per la Fiscalia.

Durant mesos, Escobedo havia encapçalat diverses marxes i protestes a Ciudad Juárez i Chihuahua per exigir al governador que es fes justícia en el cas de l'assassinat de la seva filla, Rubí Marisol Frayre Escobedo, així com contra la impunitat en relació amb els crims de dones registrats des del 1993 a Juárez. En relació amb la mort de Rubí, el 30 d'abril d'aquest any va ser detingut Sergio Rafael Barraza Bocanegra, que va recuperar la llibertat per una aparent falta de proves després de ser sotmès a un judici oral.

Càstig al jutge

Després del crim de Marisela, el governador de Chihuahua, César Duarte, va declarar a l'emissora MVS que el que havia passat ahir l'omplia "d'indignació" i "frustració". El governador va considerar que la víctima havia estat "un exemple, a Chihuahua, de vigor, de fortalesa per buscar la justícia al voltant de qui va assassinar la seva filla fa dos anys", i va anunciar mesures contra els jutges que van deixar lliure Barraza.

"Ell va confessar, va acceptar i ell mateix va declarar el lloc on van ser llençades les restes del cos de la filla de Marisela. Això és el que a ningú, la veritat, li pot cabre al cap: la irresponsabilitat d'aquests jutges que van posar en llibertat un subjecte altament perillós per a la societat", va dir Duarte. El governador va assegurar que demanarà al Congrés de Chihuahua la "separació del càrrec" dels jutges i "que siguin desafurats per imposar-los un càstig exemplar" i intentar que el cas no quedi impune, va avançar. /Font

redacció

Developer