..... Inici | Ràdio | Recerca

Anglada replica a Amorós per portar PxC als tribunals

by 12:21 0 comentaris
El líder de Plataforma per Catalunya, Josep Anglada, ja ha donat resposta al secretari d'immigració en funcions de la Generalitat, Oriol Amorós, qui va anunciar dimarts que el Govern estudiava portar als tribunals PxC pels seus plantejaments electorals i programàtics amb la immigració. Segons el departament d'Acció Social i Ciutadania, el programa de PxC podria incórrer en el delicte tipificat com "apologia de l'odi als veïns diferents". A través d'un comunicat difós aquest divendres, PxC ha fet "pública la seva sorpresa" per la intenció Amorós, "sortint secretari d'immigració del liquidat Tripartit". La voluntat d'Acció Social de portar a la fiscalia el programa la presumpta comissió d'un delicte és titllada per PxC com una "estrident perífrasi que dubtem estigui tipificada en cap codi legislatiu".


Per Anglada, la resposta de l'Administració catalana té l'origen en els resultats electorals de la seva formació el passat 28 de novembre, quan va esdevenir la vuitena força electoral amb més de 75.000 vots. "El desgovern, la deixadesa, la corrupció generalitzada, la negligència política, el desordre social i el caos en la gestió de la immigració van provocar la dura derrota electoral del Tripartit en les eleccions del passat 28 novembre", assegura el comunicat del president de PxC. Per aquest motiu Anglada entén que l'anunci d'Amorós és "una cortina de fum per desviar l'atenció sobre la difícil situació per la qual travessa la seva formació, ERC". El cap de files de PxC no s'estalvia crítiques cap Esquerra que defineix com un centre de "nerviosisme i lluites internes".

Pel que fa al cos de la denúncia, Anglada insisteix que "mai al nostre programa ni a les meves declaracions s'ha promogut la discriminació per raça ni per religió i que des d'un primer moment hem condemnat tota xenofòbia i actitud d'odi cap a l'estranger o l'immigrant". Anglada afegeix que "des de Plataforma per Catalunya seguirem expressant rotundament i dins del més escrupolós respecte a la llei, la nostra formació seguirà demanant la repatriació dels immigrants il•legals i els que estiguin en atur de llarga durada - independentment de la "raça" d'aquests immigrants- i s'oposarà rotundament al fet que es concedeixin terrenys públics per edificar mesquites".
"PxC seguirà dient en veu alta el que la majoria de catalans pensa: a Catalunya primer els de casa, estem en el nostre dret i ni el sortint Secretari General, Oriol Amorós, ni ningú ens ho impedirà", conclou Anglada. /Font

redacció

Developer