..... Inici | Ràdio | Recerca

Purga a l'exèrcit colombià per violació de drets humans

by 21:27 0 comentaris
L'exèrcit de Colòmbia va destituir aquest dimarts a quatre oficials i tres suboficials per irregularitats en el control de les tropes implicades a l'assassinat de tres nens en una regió nord-oriental. Es tracta del més recent cas militar de violació als drets humans, segons han afirmat autoritats del país.

El fet ha passat a principis d'octubre quan tres germans han estat assassinats i enterrats en una fossa comuna en una zona rural del municipi de Tame, en el departament d'Arauca, fronterer amb Veneçuela. En el cas apareixen vinculats alguns efectius de l'Exèrcit, la força que lidera la lluita contra la guerrilla esquerrà al mig del violent conflicte intern.

"L'exèrcit no permetrà la violació dels drets humans ni del dret internacional humanitari per cap dels seus integrants ni en compliment de les seves funcions", ha dit el general Alejandro Navas, un comandant de l'Exèrcit. L'oficial ha anunciat que pels mateixos fets ha estat posat a disposició de la Fiscalia General un oficial pel que sembla implicat en la mort de tres nens. Investigacions preliminars han permès establir que tropes d'una brigada de l'Exèrcit es trobaven a la zona dels fets i que, pel que sembla, alguns efectius van
participar en la mort de dos nens i a l'abús sexual a una menor./EP

redacció

Developer