..... Inici | Ràdio | Recerca

Màrius Vendrell Royo, President “Associação Cultural Catalonia”, São Paulo (Brasil). 20.11.2010

by 2:48 0 comentaris
Nascut a Barcelona el 11 de maig de 1950. Llicenciat en Ciències Econòmiques per la Fundació Santo André (São Paulo- Brasil). L'any 1992 ingressa com a membre al Catalònia - Grup de Catalans de São Paulo, l'únic centre català al Brasil, "amb l'objectiu d'aprendre a escriure el català", pero tot seguit decideix col·laborar en les activitats del Casal. 

Ocupa els càrrecs directius de secretari general, vicepresident i president en diverses gestions. Actualment n'és el president per el periode 2002/2004. Durant  els 10 anys, fins ara,  de dedicació al Casal, col·labora en l'organització de  diverses activictats per divulgar Catalunya i fomentar la cultura catalana a São Paulo, com són  exposicions, cicles de cinema català, cursos i conferències sobre  història de Catalunya, cursos de llengua i literatura catalana, edició de butlletins, trobades gastronòmiques, etc.

Participa en les trobades culturals de centres i casals catalans del con Sud d'Amèrica realitzades a Buenos Aires (abril/1996), Asunción (juliol/1999), Rosario (setembre/2001).

Participa en l'acte de fundació de la FEDACA, Federació d'entitats d'empresaris d'ascendència catalana d'Amèrica, a  Santiago de Xile (novembre/1997).

Participa en la II Trobada Mundial de Centres i Casals Catalans d'arreu del món -  Barcelona (abril/2000)
L'any 2001 protagonitza el canvi  de local i la restructuració completa del casal amb l'objectiu de obtenir  instal.lacions més dignes i adients per representar Catalunya a São Paulo i també per donar-li un nou impuls i dinamisme a l'entitat.

Participa de les classes d'estudi de la llengua catalana dictades en la nostra entitat. A més d'això, realitza diverses trobades entre catalans residents a São Paulo.
Amant de la literatura i de la història de Catalunya, representa el més actiu divulgador de Catalunya en aquest país d'Amèrica del Sud.


Màrius Vendrell Royo, President
“Associação Cultural Catalonia”, São Paulo (Brasil). 20.11.2010

adroca

Developer