..... Inici | Ràdio | Recerca

Lleida tindrà un defensor dels immigrants

by 10:38 0 comentaris
Coincidint amb la celebració dels 20 anys de Síndics i Defensors locals a Lleida i Catalunya, l'alcalde de la capital lleidatana, Àngel Ros, ha anunciat que l'any vinent, la ciutat comptarà amb dues figures que defensaran els immigrants i la gent gran. Aquests, dependran del Síndic de Greuges de laPaeria. Lleida va ser una de les primeres ciutats de l'Estat que va crear la figura del Síndic de Greuges.


La ciutat de Lleida comptarà a partir de l'any vinent amb un defensor dels immigrants, inclòs dins la Carta de la Ciutadania, i un altre de la gent gran, segons ha anunciat l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, en la inauguració de les cinquenes jornades de formació que organitza el Fòrum de Síndics Locals a la Llotja de Lleida. Ros ha assenyalat que ambdues figures es crearan a través del Síndic de Greuges de la Paeria, que actualment dirigeix Josep Giné, convertint-se en els càrrecs adjunts.

Segons l'alcalde lleidatà, aquests defensors volen donar resposta a dos col·lectius força nombrosos a Lleida, ja que actualment el 21% de ciutadans de la ciutat són d'origen immigrant, mentre que el 30% és major de 65 anys. L'anunci s'ha realitzat durant la celebració dels 20 anys de Síndics/Defensors locals a Lleida i Catalunya, aprofitant que la capital lleidatana va ser la primera ciutat d'Espanya a tenir aquesta figura. L'alcalde de Lleida ha remarcat que la figura del síndic local "és un canal de participació dels ciutadans en la vida municipal i ens hem de sentir orgullosos de tenir unes persones de reconegut prestigi al servei del ciutadà". / Font

redacció

Developer