..... Inici | Ràdio | Recerca

L'Eurocambra votarà dijous una resolució sobre el conflicte al Sàhara Occidental

by 21:03 0 comentaris
El ple del Parlament Europeu votarà aquest dijous una resolució sobre la situació al Sàhara Occidental, després que, en el desallotjament del campament d'Al-Aaiun de fa dues setmanes, desenes de sahrauís, segons el Front Polisario, morissin a mans de les forces de seguretat marroquines. Per 156 vots a favor, 113 en contra i 16 abstencions, l'Eurocambra ha decidit desafiar la pressió de Rabat i votar ja aquest dijous, i no al desembre com estava previst, una resolució que demani al Marroc explicacions sobre els esdeveniments i li exigeixi que respecti els drets humans al Sàhara Occidental.

La proposta ha comptat amb el suport de l'eurodiputat d'ICV, Raül Romeva, que ha afirmat que "per una vegada, el govern marroquí no ha aconseguit imposar el seu criteri a l'Eurocambra, com altres vegades, que ha condicionat l'agenda de manera escandalosa". L'eurodiputat d'ICV s'ha mostrat satisfet amb la decisió del ple d'Estrasburg que, "contràriament al que havien proposat la delegació espanyola socialista i la francesa popular, ha decidit votar a favor d'una resolució que condemni i lamenti els fets al Sàhara i, sobretot, demani responsabilitats tant al govern marroquí com als governs europeus en el marc de les relacions bilaterals".

La titular espanyola d'Afers Exteriors, Trinidad Jiménez, que aquest dilluns era a Brussel·les per reunir-se amb els seus homòlegs europeus, ha reaccionat a la notícia alertant que els eurodiputats han de ser conscients "de la dimensió de la situació" i han d'optar per la via més raonable per trobar una solució al conflicte al Sàhara Occidental.
"Confio que la resolució ajudi a solucionar la situació, confio en la sensatesa dels membres del Parlament Europeu", ha dit Jiménez en acabar la reunió dels 27 ministres d'Exteriors, en què no han tractat formalment la situació a al-Aaiun. /Font

redacció

Developer