..... Inici | Ràdio | Recerca

La Diputació de Barcelona present a la Cimera Climàtica Mundial d'Alcaldes 2010 de Mèxic

by 20:57 0 comentaris
El diputat de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona, Joan Antoni Baron, va participar ahir a la Cimera Climàtica Mundial d'Alcaldes 2010, celebrada a Ciutat de Mèxic. Durant la seva intervenció, Baron va explicar la situació actual del Pacte d'alcaldes i alcaldesses, al qual fins ara s'hi han adherit 2.116 ens locals majoritàriament europeus, dels quals 138 són de la província de Barcelona.
La Cimera Climàtica Mundial d'Alcaldes 2010 ha estat el colofó del Congrés Mundial de Ciutats i Governs Locals Units (CGLU) que ha tingut lloc del 16 al 20 de novembre a la capital mexicana, amb l'assistència de més de 2.000 alcaldes d'arreu del món.


El 21 de novembre es va celebrar la Cimera, que ha tingut com a objectiu primer mostrar al món la intensa feina que des dels governs locals es fa arreu del planeta per lluitar contra el canvi climàtic. Joan Antoni Baron va signar el Pacte Climàtic Global de Ciutats o també anomenat Pacte de la Ciutat de Mèxic, en representació de la Diputació de Barcelona i de l'Ajuntament de Mataró, al qual s'han adherit 138 governs locals de 43 països d'arreu del món. Aquest Pacte compromet a les entitats signants a informar dels seus compromisos i avenços en matèria de mitigació i adaptació al canvi climàtic.

Durant la seva intervenció en el plenari, Baron va poder explicar la feina desenvolupada des dels diferents municipis de la província de Barcelona en el context del Pacte d'Alcaldes i Alcaldesses, un compromís de les ciutats signants per anar més enllà dels objectius de la política energètica de la Unió Europea pel que fa a la reducció d'emissions de CO2 amb una major eficiència energètica i amb la producció i utilització d'energia més neta. Baron va definir el Pacte com «un repte mediambiental, econòmic i social transcendental en la lluita contra el canvi climàtic i que posa de manifest la importància dels poders locals en aquesta lluita». Fins ara s'hi han adherit 2.116 ens locals majoritàriament europeus, dels quals 138 són de la província de Barcelona i que suposen un 92% de la població total d'aquesta província. També hi ha 114 estructures de suport, de les quals la Diputació de Barcelona n'és una. / Font

redacció

Developer