..... Inici | Ràdio | Recerca

Barcelona posa en marxa la seva estratègia Antirumors

by 23:46 0 comentaris

L'Ajuntament de Barcelona ha presentat la seva estratègia de ciutat per combatre els rumors al voltant de la diversitat cultural. Coneixement, formació, reflexió, debat i nous instruments de comunicació són les claus d'aquest recent programa (una de les línies de treball prioritàries del Pla Barcelona Interculturalitat) que vol afavorir la convivència desmentint els tòpics relacionats amb la immigració que envolten el nostre dia a dia.


Daniel de Torres, Comissionat de l'Alcaldia per a la Immigració i el Diàleg Intercultural, ha explicat que "l'estratègia antirumors és un tema prioritari per a l'Ajuntament i, alhora, no es pot abordar només des de l'administració, ja que necessita la complicitat de molta gent compromesa en el mateix objectiu". En aquest sentit, el comissionat ha destacat la implicació de tots els participants a la Xarxa BCN Antirumors que "ens ajudaran a combatre aquests rumors que són clarament percepcions errònies que s'estan consolidant com a veritats".

Les eines amb les que compta actualment l'Ajuntament de Barcelona per impulsar aquesta estratègia sumen a la formació d'agents antirumors i l'edició d'un primer manual informatiu, la publicació d'un còmic divulgatiu i didàctic dibuixat per l'il·lustrador Miguel Gallardo, la creació d'un nou espai web de propera aparició i el desplegament de la Xarxa BCN Antirumors constituïda el passat mes de juliol i que ahir, després de la presentació de l'estratègia als mitjans de comunicació, va realitzar la seva primera reunió plenària.

"Blanca Rosita Barcelona"

El comissionat Daniel de Torres també ha destacat, com a element de comunicació que acompanyarà l'estratègia, l'edició del còmic "Blanca Rosita Barcelona", dibuixat pel reconegut il·lustrador Miguel Gallardo. Aquest s'articula a través de la vida de Rosita, una jubilada barcelonina amb arrels al sud d'Espanya que conviu amb la Blanca, una noia d'origen peruà que la cuida. Les seves converses, en cinc diferents capítols que els propers mesos s'aniran repartint per centres cívics, biblioteques i oficines d'atenció al ciutadà de la ciutat, es centraran en desmentir els rumors relacionats amb els serveis socials i el sistema sanitari, el món del comerç, la convivència, l'espai públic i el mercat laboral.

Xarxa BCN Antirumors

La reunió plenària de la Xarxa BCN Antirumors va comptar amb una assistència de més de 100 persones representats d'entitats socials i cíviques i adscrites a títol personal. Es va debatre les línies estratègiques de la Xarxa i el Pla d'acció 2010-2011 centrat en el desplegament de l'estratègia de difusió i comunicació, la creació dels primers materials i la recerca de complicitats amb els mitjans de comunicació.

redacció

Developer