..... Inici | Ràdio | Recerca

Presentació de la novel·la 'Vermell. La sangre de la vida' | 17 gener

by 13:49 0 comentaris


Presentació de la novel·la Vermell. La sangre de la vida (USBOOK, 2018) de l'historiador argentí Ariel Germán Vila. Basada en fets reals, és la història d'un silenci que pugna per ser revelat: un argentí fill i nét de l'exili republicà descobreix de forma inesperada secrets guardats.

La novel·la és memòria biogràfica transgeneracional d'un grup de persones que van travessar l'Atlàntic per a escapar de l'horror i deixar-lo enrere sense més –sense més?– en un viatge d'impensats retorns.

La seva lectura convida a reflexionar en la nostra actualitat global per a recrear un projecte de país i de món avortat per la força, com aquella República que va lluitar per respectar les diferències identitàries de les nacions, garantir l'accés a drets socials, i eliminar la concentració de la riquesa i dels privilegis de la noblesa i el clergat.

Ariel Germán Vila (Córdoba, Argentina, 1973) és historiador, músic i docent amb arrels familiars a Catalunya. Llicenciat en Història en la Universitat de Barcelona (UB), va dirigir la revesteixi Arqueologia, Història i Viatges sobre el Món Medieval. Ha publicat nombrosos articles combinant els camps del coneixement de la Història i de la Música.

A més de l'autor, també intervenen Anna Miñarro, psicoanalista experta en traumes intergeneracionals de la guerra civil, la dictadura i la transició; Franç Gori, editor; Plàcid Garcia-Planas, director del Memorial Democràtic; i Marta Nin, subdirectora de Casa Amèrica Catalunya.

Lloc i hora:
Memorial Democràtic.
C/del Peu de la Creu, 2-4.
Barcelona, Catalunya
Entrada gratuïta
Data: 17 de gener del 2019, a les 19.00h



Presentación de la novela Vermell. La sangre de la vida (USBOOK, 2018) del historiador argentino Ariel Germán Vila. Basada en hechos reales, es la historia de un silencio que pugna por ser desvelado: un argentino hijo y nieto del exilio republicano descubre de forma inesperada secretos guardados.
La novela es memoria biográfica transgeneracional de un grupo de personas que atravesaron el Atlántico para escapar del horror y dejarlo atrás sin más –¿sin más?– en un viaje de impensados retornos.

Su lectura invita a reflexionar en nuestra actualidad global para recrear un proyecto de país y de mundo abortado por la fuerza, como aquella República que luchó por respetar las diferencias identitarias de las naciones, garantizar el acceso a derechos sociales, y eliminar la concentración de la riqueza y de los privilegios de la nobleza y el clero.

Ariel Germán Vila (Córdoba, Argentina, 1973) es historiador, músico y docente con raíces familiares en Catalunya. Licenciado en Historia en la Universidad de Barcelona (UB), dirigió la revista Arqueología, Historia y Viajes sobre el Mundo Medieval. Ha publicado numerosos artículos combinando los campos del conocimiento de la Historia y de la Música.

Además del autor, también intervienen Anna Miñarro, psicoanalista experta en traumas intergeneracionales de la guerra civil, la dictadura y la transición; Franç Gori, editor; Plàcid Garcia-Planas, director del Memorial Democràtic; y Marta Nin, subdirectora de Casa Amèrica Catalunya.

Lugar y hora:

Memorial Democràtic.
C/del Peu de la Creu, 2-4.
Barcelona, Cataluña
Entrada libre
Fecha: 17 de enero de 2019, a las 19.00h


#argentina #america #catalunya #agenda #migrants #migracio #dretshumans #dretsdelspobles #barcelona 

DSAN

Developer