..... Inici | Ràdio | Recerca

25 nov. Dia internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones

by 17:35 0 comentaris

El 25 de novembre del 2018, amb motiu del Dia internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones, el Departament d’Ensenyament proposa sensibilitzar i conscienciar a tota la comunitat educativa sobre la importància de la prevenció i la detecció de les relacions abusives de parella.

Dia internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones 2018. #obrimelsulls25N

El Departament d’Ensenyament, a propòsit d’aquest Dia internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones, vol remarcar la necessitat de treballar intensament i prendre consciència per part de tota la comunitat educativa sobre la importància de la prevenció i la detecció de les relacions abusives que reben dones i nenes pel simple fet de ser-ne.

El principal impulsor de les actuacions en la prevenció i la detecció de la violència masclista al Departament és el Pla per a la igualtat de gènere del sistema educatiu, que recull les actuacions i propostes necessàries per garantir la prevenció, la detecció i la intervenció en l’abordatge de la violència masclista des de l’educació.

Des de la convicció que el treball de prevenció i detecció de la violència masclista és transversal i continuat al llarg del currículum, de cara a visibilitzar aquesta violència, us proposem que, en motiu del Dia internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones, dugueu a terme actuacions concretes amb la finalitat de promoure un canvi d’actituds, creences i comportaments per part d'infants i joves, posant en valor la relació i influència del grup d’iguals com a element bàsic en la prevenció i la detecció d’aquestes situacions de violència.

- Propostes d’actuacions

Difoneu les fotos o vídeos de les vostres actuacions a les xarxes socials amb el hastag #obrimelsulls25N amb menció @xtec
Amplieu els recursos literaris, artístics, audiovisuals coeducatius i no sexistes, i també aquells que evidencien la violència masclista existent en la societat, per tal de revertir l’estat de la qüestió. A partir d’un material audiovisual o llibre, dades estadístiques, podeu plantejar el debat a la classe o a l’escola, per exemple partint dels recursos següents:

Cinefòrum per a diferents edats

Anàlisi de dades estadístiques de la violència masclista. Dades de l’Enquesta de 2016

Llibres, relats personals, contes infantils i altres

Adheriu-vos a campanyes internacionals com Orange the world UN Women

- Recursos per treballar la prevenció i detecció de relacions abusives en els centres educatius

El Departament porta a terme un conjunt d’actuacions i de recursos basats en els pilars de l’escola inclusiva, en la coeducació, en la igualtat de drets, en l’equitat, en els valors i en el respecte a la diferència com a eix fonamental en la prevenció de la violència masclista.

Curs de prevenció de la violència masclista en l’àmbit educatiu. Materials formatius de lliure accés per donar a conèixer el marc conceptual i legal de la violència masclista, facilitar-ne la detecció i dotar d’eines per la prevenció, detecció i intervenció per al seu abordatge en l’àmbit educatiu.

Projecte de Convivència (PdC). Coeducació. En el marc del Projecte de convivència, dins de l’apartat de Coeducació, el Departament d’Ensenyament ofereix aquesta aplicació on els centres poden fer la diagnosi del centre en matèria de coeducació, conèixer les propostes d’actuació i accedir als recursos necessaris per dur-la a terme.

Coeducació. Recursos en gestió de conflictes i prevenció de violència masclista. Aquest espai de la XTEC ofereix recursos pedagògics sobre coeducació per promoure l’eliminació de tota mena de discriminació per raó de sexe i prevenir la violència masclista.

Programa Estimar no fa mal: materials de sensibilització adreçats a personal docent. L’Institut Català de les Dones ha elaborat aquest material per ajudar a desenvolupar actuacions preventives de caràcter pedagògic o formatiu encaminades a evitar o reduir la incidència de la violència masclista.

Pam a pam. Coeduquem. Material didàctic. Quadern pedagògic per al professorat del CFGS Educació infantil.

Materials dels cursos. Educació Intercultural: Fonaments teòrics i aplicació en els centres educatius.



#dones #dona #dretshumans #catalunya #agenda 

TRTRT

Developer