..... Inici | Ràdio | Recerca

El pensament de Panikkar es fa música i poesia a Barcelona

by 20:06 0 comentaris

El pensament del filòsof català Raimon Panikkar es vehicularà a través de la música i poesia el proper dijous, 12 de juliol del 2018, a les 20 h, al Pati Verger del Museu Frederic Marès de Barcelona, on tindrà lloc un recital de textos acompanyats de música per il·lustrar el vessant més místic del pensador. L’acte serà organitzat per l’Oficina d’Afers Religiosos i l’Espai Avinyó - Llengua i Cultura.

L'activitat neix amb la voluntat de recordar la vivència mística del filòsof (va escriure diversos textos en aquesta línia) i la seva aposta pel diàleg intercultural i interreligiós.

“Místiques: música i poesia” consisteix en la lectura de textos místics de cinc tradicions religioses (cristianisme, hinduisme, budisme, islam i judaisme), acompanyats de música pròpia especialment preparada per a l’ocasió. El recital anirà acompanyat de la lectura de textos de Panikkar que parlen d’aquesta dimensió, sobre la qual l’autor va escriure llargament, i que va definir com “l’experiència plena de la Vida”.

Maria Cucurella, llicenciada en Humanitats i coneixedora de la mística “panikkariana” conduirà l’acte, presentarà la mística en les diferents tradicions religioses i llegirà textos de l’autor, que s’intercalaran amb la resta.

Comptarem amb les intervencions següents:

–Cristianisme: Laia de Ahumada (lectura) i Bernat Martí (música)

–Hinduisme: Sonia Melwani (lectura) i Bhakti Das (música)

–Budisme: Marta Millà (lectura) i Joan Antón Mateu (música)

–Islam: Ababacar Thiakh i Modou Ka (lectura) i Angel Halim Martínez (música)

–Judaisme: Débora Malamud (lectura) i Ellen Gould Ventura i Ernesto Briceño (música)

L’acte finalitzarà amb un concert a tres veus entre els músics cristià, hindú i budista, per simbolitzar la triple adscripció de Panikkar a aquestes tres religions. “Me’n vaig anar cristià, em vaig descobrir hindú i torno budista, sense haver deixat mai de ser cristià”.

El recital s’emmarca dins la programació d’actes commemoratius del centenari del naixement de Raimon Panikkar, que ha estat un dels pensadors catalans més universals de l’època contemporània. Possiblement, després de Ramon Llull, el filòsof més important que ha donat Catalunya en les dimensions intercultural i interreligiosa.

Des de l’Ajuntament de Barcelona, la Generalitat de Catalunya i moltes altres entitats i institucions s’han estat programant i es continuen programant activitats, cicles i xerrades per difondre el seu pensament i posar en valor el seu llegat entorn al diàleg de tradicions culturals i religioses molt diverses.



#Interreligiositat #Cultura #Musica #Interculturalitat #Barcelona #Museus #Catalunya #Solidaritat #catala #religions #dretshumans #agenda

.

Developer