Nou local social al barri de Palau-Sacosta de Girona

25.6.18


El dia 26 de juny del 2018 s'ha inaugurat el nou local social del barri de Palau-Sacosta de Girona. L'espai està ubicat al que era la casa del director i el conserge de la Residència Assistida de Gent Gran de la Creu de Palau. Els veïns i veïnes de la zona hi han destinat l'assignació econòmica dels pressupostos participats dels barris en diferents ocasions.

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, va inaugurar el nou local social del barri de Palau-sacosta.  El nou local social està ubicat al que era la casa del director i el conserge de la Residència Assistida de Gent Gran de la Creu de Palau, ubicat al número 4 del carrer dels Jocs Olímpics de Barcelona. Fins ara, el local social provisional s’havia instal•lat en un espai del mateix carrer (al número 1), que es va condicionar després que fos el projecte més votat en la consulta del procés de pressupostos participats dels barris a Palau l’any 2013.

“Sempre he defensat que la nostra prioritat són les persones, i Palau-sacosta era un barri que, malgrat la seva història, encara no tenia un local adaptat a les necessitats de la gent i les entitats de la zona”, ha destacat l’alcaldessa de Girona. Madrenas ha subratllat que així s’obrirà la possibilitat als veïns i veïnes de Palau de gaudir i organitzar actes, cursos o tallers que fins ara s’organitzaven en altres locals de la ciutat i ha afirmat que “espero que això serveixi per dinamitzar el dia a dia de Palau-sacosta, i reforçar i donar més vitalitat a les associacions i a la gent del barri”.

El pressupost del projecte d’adequació del nou local social del barri es va fixar en 361.755,60 euros (IVA inclòs) i es va dividir en dues fases d’execució. La primera, amb un pressupost de 248.896,09 euros (IVA inclòs), ha consistit en reformar el local per poder posar en servei una bona part de l’espai cívic de forma autònoma i independent de la segona fase.

El que s’acaba d'inaugurar és el resultat d’aquesta primera fase, que ha estat finançada en part amb l’aportació de 53.418,12 euros que els veïns i veïnes de Palau-sacosta van decidir destinar a l’arranjament de l’espai en els pressupostos participats del 2016. El local disposa ara d’un espai d’accés, una sala polivalent, una sala per a activitats manuals amb un punt d’aigua i una cuina per realitzar activitats i cursos.

En la segona fase, que té un pressupost de 112.859,51 euros (IVA inclòs), es completarà l’adequació del local amb una sala d’actes, una sala d’activitats dirigides i tres sales de reunions, a més de reformar la zona exterior. En aquest sentit, un dels projectes que es votaran enguany en la consulta dels pressupostos participats dels barris consisteixen precisament en l’aportació de 25.000 euros per al condicionament de l’exterior del local social.



#solidaritat #girona #catalunya #societat #dretshumans #catala #barris #politicasocial #noticies

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada