..... Inici | Ràdio | Recerca

La Tancada Antiracista exigeix al subdelegat del govern espanyol la derogació de la llei d’estrangeria

by 19:45 0 comentaris

Després de reunir-se amb representants de l'Ajuntament de Barcelona i de la Secretaria d'Igualtat, Migracions i Ciutadania, membres de la tancada antiracista que ocupa l'antiga escola Massana de Barcelona des del 22 d'abril passat s'han reunit aquest dilluns amb el subdelegat del govern espanyol a Barcelona, Emilio Ablanedo. En la trobada s'han exposat les diverses reivindicacions que recull el col·lectiu com ara la derogació de la llei d'estrangeria que, segons els portaveus de la tancada, genera "tracte discriminatori i racista" per part de la pròpia administració. Així mateix, entre les demandes presentades també s'hi ha tractat la situació dels menors no acompanyats sense documentació que arriben a Catalunya i que, abans que tinguin complerta la prova d'edat, es poden internar al CIE i per tant, ser expulsats.

Els immigrants han traslladat al subdelegat les conseqüències de la llei d'estrangeria per als col·lectius més vulnerables i per això, s'ha demanat la derogació d'aquest text. Tot i això, els representants de la tancada que han assistit a la trobada, han demanat que mentre aquesta situació no es dona, cal que es compleixi el què estableix la llei pel que fa a cites prèvies i terminis burocràtics i administratius ja que consideren que actualment s'estan "vulnerant drets" amb aquest marc normatiu. El col·lectiu ha criticat que el govern espanyol els hagi instat a denunciar qualsevol irregularitat per "judicialitzar" la situació, mentre que ell s'han exigit que es compleixi el que està establert per llei. Així mateix, han demanat un protocol antiracista que garanteixi aquets drets.

A banda de la reagrupació familiar, la desregularització sobrevinguda la formació d'immigrants per part de l'Ajuntament de Barcelona i la Generalitat, i la despenalització de la venda ambulant –propostes que ja han presentat a les altres administracions- el col·lectiu ha demanat, els immigrants i refugiats han denunciat la situació que pateixen part dels menors no acompanyats que arriben a Catalunya sense documentació i per tant, sense poder acreditar la minoria d'edat que asseguren tenir. Ainhoa Dujeivi ha assegurat que mentre s'allarga el tràmit de fer aquestes proves, els menors no acompanyats poden acabar en un centre d'internament d'estrangers i, per tant, ser expulsat del país. Recorda, en canvi, que la llei fixa que la responsabilitat, en aquests casos "de dubte", la DGAIA s'ha de fer càrrec d'aquests joves en centres d'acollida fins que l'edat sigui acreditada. /ACN





#noticies #migrants #dretshumans #barcelona #catalunya #immigrants #discriminacio #catala

redacció

Developer