..... Inici | Ràdio | Recerca

Marielle Franco va ser executada per ser dona, activista i socialista

by 18:04 0 comentaris



La regidora de Rio de Janeiro i activista pels drets humans, Marielle Franco, va ser assassinada el dimecres 13 de març. Va ser tirotejada en el vehicle en el qual viatjava després d’intervenir en un acte a favor dels drets de les dones negres (ella ho era) a l’humil barri de Lapa, al centre de Rio. Cinc trets van acabar amb la vida d’aquesta política, del Partit Socialisme i Llibertat (PSOL). El xofer també va morir en l’atac i una assessora de Marielle Franco va resultar ferida lleu.
Al Brasil, la violència és habitual. Ha augmentat els darrers temps. Tanmateix, l’assassinat d’una dirigent com Franco, en una acció directament adreçada a acabar amb la seva vida ha provocat una gran commoció al país i manifestacions de solidaritat i protesta al país i arreu del món. També a Barcelona, on dissabte dos centenars de persones es van concentrar a la plaça de Sant Jaume per denunciar aquest crim i demanar justícia.
L’activista brasilera Maria Dantas va participar en aquesta mobilització. Maria Dantas explica a  sicom.cat: "Marielle Franco va ser executada per ser dona, activista i socialista"

#opinio #dretshumans #racisme #Brasil 

OBS

Developer