..... Inici | Ràdio | Recerca

20 des. 19h | Projecció i conversa: 'Te acorda ba tu el Filipinas?' a l'Arts Santa Mònica

by 14:14 0 comentaris

Hamaca projecta

Te acorda ba tu el Filipinas? (82'), de Sally Gutiérrez
Projecció: 20.12.2017 / a les 19-21h

Arts Santa Mònica
La Rambla, 7, Barcelona

Activitat oberta a tothom amb aforament limitat

Te acorda ba tu el Filipinas? Analitza la pluralitat del llenguatge en l'arxipèlag filipí, on es parlen 57 llengües diferents, per plantejar a l'espectador una reflexió sobre el llenguatge mateix. El documental, que reflexiona sobre les empremtes i els fantasmes de la globalització passada i present, és una pel·lícula sobre la sistemàtica devastació d'un grup humà per la seva submissió a la llengua fins a un punt en què els gestos humans i els sons comuniquen més que el mateix llenguatge oral.

Sally Gutiérrez és artista visual i treballa amb formats expandits en un camp híbrid entre l'art contemporani, l'assaig visual i el documental. Llicenciada en Belles Arts, imparteix classes a la Universidad Europea de Madrid i forma part del col·lectiu artístic Declinación Magnética i del grup de recerca Península. Ha dirigit documental com Tapologo (amb la seva germana Gabriela) o Villalba Explica.

Linda Valdés és part de la plataforma de recerca Equipo re, des d'on treballa entorn de l'encreuament entre les polítiques del cos i les polítiques de l'arxiu. Actualment desenvolupen el projecte Anarchivo sida, col·laborant amb diferents institucions com Tabakalera, San Sebastià; Conde Duque, Madrid; MACBA, Barcelona, entre altres. Així mateix, des de l'any 2008 treballa en la Fundació Antoni Tàpies com a coordinadora de programes públics i web.

María Zafra Cortés, llicenciada en Sociologia, Màster de Documental Creatiu (UAB), especialitzada en edició. Com a realitzadora i editora ha centrat el seu treball en l'àmbit documental, col·laborant habitualment amb entitats com Drac Màgic, La Bonne i diverses productores audiovisuals. Així mateix, ha sigut programadora i coordinadora del festival "L'Alternativa. Festival de Cine Independent de Barcelona" i la "Mostra de Films de Dones de Barcelona". Actualment forma part de l'equip de la Cooperativa de Tècniques.





#exposicions #catalunya #america #projeccions #museus #cultura #agenda #catala #dona #dones #dretshumans #cinema #filipines

redacció

Developer