..... Inici | Ràdio | Recerca

'En Trànsit' guanya el premi a l’experiència de la Direcció General de Joventut i la Fundació Lluís Carulla

by 19:04 0 comentaris

La Fundació Lluís Carulla ha premiat el projecte En Trànsit a través dels 13ns Premis d'Educació en el Lleure. Els guardons es lliuraran el dimecres 4 d'octubre del 2017 al Palau Robert de Barcelona a les set de la tarda. La Fundació Lluís Carulla busca posar en valor la tasca educativa i transformadora de les entitats que treballen en l'àmbit del lleure.

Els Premis d'Educació en el Lleure són convocats per la Fundació Carulla amb la col·laboració de la Direcció General de Joventut del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya i el Consell Nacional de la Joventut de Catalunya.

En Trànsit és un projecte del JIS nascut a la ciutat de L'Hospitalet de Llobregat de la motivació d'un grup de joves que volien fer arribar una visió més àmplia i realista de les migracions en l'adolescència, creant espais de diàleg i debat en temàtica d'immigració. El projecte consta d'un vídeo en el qual joves migrants presenten la seva experiència migratòria, una guia de dinamització per treballar el procés migratori a través de dinàmiques i una exposició com a material base per realitzar tallers de sensibilització i pensament crític.

A través d'aquest projecte, que suma els àmbits de la formació de voluntariat, la inclusió social, recursos audiovisuals i l'aprenentatge servei, s'han generat espais de debat sobre migracions i relacions interculturals i s'han positivitzat les diferències. Fins al moment ha arribat a més de 2.500 joves en un procés iniciat l'any 2011 i que avui en dia segueix amb més vida que mai, ja que l'objectiu de combatre el racisme i construir una societat lliure de violències encara està lluny de les nostres mans i accions. Aquest premi es suma al Premi 1% rebut l'any passat pel Consell Nacional de la Joventut de Catalunya i al Premi de Civisme Jaume Ciurana rebut l'any 2014.

Més informació: http://entransit.joves.org/

#immigracio #migracions #migracio #racisme #dretshumans #dretsdelspobles #catalunya #premis #educacio #exposicions #cultura #noticies #interculturalitat

redacció

Developer