..... Inici | Ràdio | Recerca

Catalunya celebra amb diferents actes la signatura de l'acord de pau a Colòmbia

by 20:38 0 comentaris

CAP A UNA COLÒMBIA EN PAU

Catalunya celebra amb diferents actes la signatura de l'acord de pau entre el Govern colombià i les FARC-EP i crida a la participació al plebiscit del 2 d'octubre

El proper 26 de setembre tindrà lloc la firma formal de l’acord de pau entre el govern de Colòmbia i la guerrilla de les FARC-EP, anunciat el passat 24 d’agost a l’Havana després de quatre anys de negociacions. El compromís de pau posa fi a 52 anys de conflicte intern, en que s’han comptabilitzat més de vuit milions de víctimes directes i més de sis milions de desplaçats interns. 

Les institucions i les nombroses entitats de la societat civil de Catalunya que durant anys hem treballat per a la consecució de la pau a Colòmbia celebrem la culminació de les negociacions i l’obertura de la nova etapa de postconflicte, que ha de permetre l’establiment d’una pau estable, justa i duradora. Alhora, fem una crida a tots els colombians i colombianes residents al nostre país a participar al plebiscit del proper 2 d’octubre i pronunciar-se sobre els acords de pau entre el govern i les FARC. 

Així mateix, conscients que la pau és un procés de llarga durada que no es culmina amb la signatura dels acords, des de Catalunya continuarem donant suport al poble colombià per construir una societat basada en el respecte dels drets humans, la tolerància i la democràcia. Colòmbia afronta a partir d’ara reptes importants en la construcció de la pau, entre els quals una implementació integral i eficaç dels acords de l’Havana, que certifiqui la finalització total del conflicte armat, garanties de no repetició i l’impuls de les negociacions entre el govern colombià i l’Exèrcit d’Alliberament Nacional (ELN).
Actes de celebració dels acords de pau i de promoció de la participació al plebiscit

Coincidint amb la signatura dels acords de pau entre el govern colombià i les FARC i la convocatòria del plebiscit el proper 2 d’octubre, en consonància amb l’estret vincle que Catalunya ha mantingut amb Colòmbia els darrers anys, l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament (ACCD), l’Ajuntament de Barcelona, l’Institut Català Internacional per la Pau (ICIP), la Diputació de Barcelona, Casa Amèrica Catalunya, el Fons Català de Cooperació pel Desenvolupament, la Taula Catalana per la Pau i els Drets Humans a Colòmbia, Colòmbia en Pau i Colombia Soy Yo organitzem conjuntament diferents activitats que tenen per objecte la promoció de la participació al plebiscit.
Actes “Cap a una Colòmbia en pau”

Dilluns 26 de setembre, a les 19h, Jardinets de Gràcia (Barcelona)
Flashmob “Canta Colombia por la Paz”. Acte simbòlic de celebració que inclou una coreografia col·lectiva , acompanyat de tambors en viu, i un llançament de globus a favor de la pau.

Dijous 29 de setembre, a les 19:30h, Casa del Mar (Barcelona)
Taula rodona sobre els acords de pau amb la participació de:
  • Raül Romeva, conseller d’Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència (benvinguda)
  • Henry Acosta, facilitador de les negociacions entre el govern colombià i les FARC
  • Lucía González, assessora de l’Alt Comissionat per a la Pau de Colòmbia
  • Tica Font, directora de l’Institut Català Internacional per la Pau
Taula moderada per la periodista Isabel Galí.

Divendres 30 de setembre, de 17h a 22:30h (lloc per confirmar)
Festival de música i dansa amb actuacions d’artistes colombians residents a Catalunya i a Colòmbia.




OBS

Developer