..... Inici | Ràdio | Recerca

12-O: No volem nazis a Barcelona ni enlloc

by 22:22 0 comentaris

Arriba un altre 12 d’octubre i els nazis tornen a amenaçar amb venir a Barcelona per manifestar el seu odi. I nosaltres tornem a expressar el nostre rebuig a tot el que representen.

Els mateixos grups feixistes que van atacar la Blanquerna l’any passat tornen a celebrar un acte a Montjuïc. Ens alegra que aquest any no puguin manifestar-se pels carrers de Sants, ni tan sols des de Plaça Espanya. No obstant, ja s’ha constatat en masses ocasions que una concentració de nazis comporta un greu perill d’agressions. El barri de Sants i la ciutat en general tenim el dret a no patir aquesta amenaça. Per tant, no deixa de ser indignant que les autoritats permetin un acte d’aquesta naturalesa a qualsevol indret del país.

I, de nou, se celebra un acte a Plaça de Catalunya —organitzat aquest any per Societat Civil Catalana— on diversos grups feixistes han anunciat la seva participació. Dins d’UCFR conviuen persones que se senten catalanes, espanyoles, d’altres països o de cap; allò que ens uneix és el rebuig a l’extrema dreta i les seves idees. Com expliquem a la crida “12 d’octubre res a celebrar: Prou impunitat per al feixisme!”, ens oposem a celebrar el que Franco va anomenar “dia de la raça”. Però també volem expressar la nostra preocupació especial vers l’aspecte abans esmentat.

Plataforma per Catalunya, el centre nazi Tramuntana i altres grupuscles feixistes han declarat públicament la seva intenció de participar a l’acte d’SCC. Fins i tot parlen d’una “gran manifestació” des de Passeig de Gràcia amb Provença fins a la concentració. Tot això reflecteix la seva estratègia d’intentar normalitzar l’extrema dreta, com fa el Front National a França. És positiu que SCC hagi declarat: “Rebutgem la presència en els actes de qualsevol persona o organització de dubtosa reputació democràtica o d’ideologia xenòfoba”, però l’experiència demostra que no n’hi ha prou amb aquestes declaracions genèriques. Tampoc n’hi ha prou amb “evitar qualsevol simbologia de partit o de grup”. Les cares d’alguns dirigents feixistes són prou conegudes: si se’ls permet participar, encara que sigui disfressats, seran visibles i se n’aprofitaran per fomentar l’odi. Demanem a SCC que anunciï expressament que PxC, Tramuntana i la resta no tenen cabuda al seu acte —amb o sense banderes— i que prendran les mesures necessàries perquè això sigui efectiu.

Per la nostra part, ens mobilitzarem de forma unitària al llarg del dia arreu del barri de Sants, en actes contra l’odi i per la convivència en la diversitat. Cridem a la màxima participació en aquestes activitats, així com en d’altres que aquell dia comparteixin aquest objectiu.

Unitat Contra el Feixisme i el Racisme
Barcelona, 7 d’octubre de 2014

Més detalls dels actes unitaris: unitatcontraelfeixisme.org

http://unitatcontraelfeixisme.wordpress.com/2014/10/07/12-o-no-volem-nazis-a-barcelona-ni-enlloc/

Maria Dantas

Developer