..... Inici | Ràdio | Recerca

Les sopes contra la desigualtat: més drets i menys caritat. 'Un cop més, la Regidora ens censura'

by 20:17 0 comentaris
Aquest text  ha esta cesurat per la regiduria de Nou Barris.
En un text que circula per les xarxes socials Xarxa 9 Barris Acull ha fet circular un missatge que titula: Un cop més, la Regidora ens censura
'Un cop més, la Regidora ens censura. Aquest volador no ha estat editat per l’Ajuntament per estar en desacord amb el contingut i el logo de 9 barris cabrejada diu prou! L’Ajuntament, amb els diners municipals -que són de tothom- només imprimeix el que li agrada.'

Un any més a Nou Barris volem gaudir de la flaire, les olors i els sabors d’aquest plat, la sopa, que a banda de reconfortar, uneix i apropa persones. Més enllà del context social i polític, tot i que el poder econòmic especulador i uns polítics llunyans de la realitat ens volen aigualir el brou amb una retallada social darrere l’altra, les sopes tornen de nou per escalfar-nos el cor i l’ànima.

Sopeta una, sopeta dues, sopeta 3 €... Quasi és aquest el preu d’un bitllet de metro, i una pujada brutal de la T-10 i la T50/30. Sí autoritats: el transport públic a preu de creuer... Cullera!

Xup-xup i foc lent..., així ens agrada treballar-ho a 9 Barris Cabrejada diu prou! Però els que manen sembla que han tancat la cuineta: casals infantils tancats fins al febrer, residències d’avis que no obren, habitatge social buit, CAPS i serveis d’urgències suprimits... Però ja se sap: de la mano a la boca se pierde la sopa, i per a les autoritats de districte i de ciutat, aquestes no són prioritats.

I quin caldo de cultiu, l'avantprojecte de llei de l'avortament! Si pensen que les dones renunciarem al nostre dret a decidir, al nostre cos, que exercirem una maternitat no desitjada o que baixarem el cap davant el discurs moralista de qui ens vol sotmeses, ho tenen clar... Si cal, tornarem a compartir receptes de beuratges mil·lenaris clandestinament..,.. i qui no vol caldo, tassa i mitja.

Més enllà de tot això, els veïns i veïnes de Nou Barris volem trobar-nos, riure i somriure, festejar i reivindicar justícia social i dignitat amb més de vuitanta sopes diferents, totes boníssimes, d’aquí i d’allà. Volem gaudir d’aquest plat que ens ajudarà a viure i a conviure i a reconèixer-nos com a persones.

Escudelles barrejades i prou de retallades!

¡Sopa de ajo y que no degraden el trabajo!

Sopa de brou i als desnonaments diem PROU!

Sopa d’espinacs i que deixin de tancar CAPS!

Sopa de verdura i fora l’IVA de la Cultura!

Sopa de peres i no més morts a les fronteres!

I totes aquelles receptes que ens ajudin a construir un món sense desigualtats, just i solidari... Porta’ns la teva!!!! 


ORIG OCTAVETA SOPES 2014 TR-02.jpg






OBS

Developer