Les sopes contra la desigualtat: més drets i menys caritat. 'Un cop més, la Regidora ens censura'

12.3.14

Aquest text  ha esta cesurat per la regiduria de Nou Barris.
En un text que circula per les xarxes socials Xarxa 9 Barris Acull ha fet circular un missatge que titula: Un cop més, la Regidora ens censura
'Un cop més, la Regidora ens censura. Aquest volador no ha estat editat per l’Ajuntament per estar en desacord amb el contingut i el logo de 9 barris cabrejada diu prou! L’Ajuntament, amb els diners municipals -que són de tothom- només imprimeix el que li agrada.'

Un any més a Nou Barris volem gaudir de la flaire, les olors i els sabors d’aquest plat, la sopa, que a banda de reconfortar, uneix i apropa persones. Més enllà del context social i polític, tot i que el poder econòmic especulador i uns polítics llunyans de la realitat ens volen aigualir el brou amb una retallada social darrere l’altra, les sopes tornen de nou per escalfar-nos el cor i l’ànima.

Sopeta una, sopeta dues, sopeta 3 €... Quasi és aquest el preu d’un bitllet de metro, i una pujada brutal de la T-10 i la T50/30. Sí autoritats: el transport públic a preu de creuer... Cullera!

Xup-xup i foc lent..., així ens agrada treballar-ho a 9 Barris Cabrejada diu prou! Però els que manen sembla que han tancat la cuineta: casals infantils tancats fins al febrer, residències d’avis que no obren, habitatge social buit, CAPS i serveis d’urgències suprimits... Però ja se sap: de la mano a la boca se pierde la sopa, i per a les autoritats de districte i de ciutat, aquestes no són prioritats.

I quin caldo de cultiu, l'avantprojecte de llei de l'avortament! Si pensen que les dones renunciarem al nostre dret a decidir, al nostre cos, que exercirem una maternitat no desitjada o que baixarem el cap davant el discurs moralista de qui ens vol sotmeses, ho tenen clar... Si cal, tornarem a compartir receptes de beuratges mil·lenaris clandestinament..,.. i qui no vol caldo, tassa i mitja.

Més enllà de tot això, els veïns i veïnes de Nou Barris volem trobar-nos, riure i somriure, festejar i reivindicar justícia social i dignitat amb més de vuitanta sopes diferents, totes boníssimes, d’aquí i d’allà. Volem gaudir d’aquest plat que ens ajudarà a viure i a conviure i a reconèixer-nos com a persones.

Escudelles barrejades i prou de retallades!

¡Sopa de ajo y que no degraden el trabajo!

Sopa de brou i als desnonaments diem PROU!

Sopa d’espinacs i que deixin de tancar CAPS!

Sopa de verdura i fora l’IVA de la Cultura!

Sopa de peres i no més morts a les fronteres!

I totes aquelles receptes que ens ajudin a construir un món sense desigualtats, just i solidari... Porta’ns la teva!!!! 


ORIG OCTAVETA SOPES 2014 TR-02.jpg


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada