..... Inici | Ràdio | Recerca

El mon del Còmic intenta introduir la igualtat de gènere i la diversitat

by 19:31 0 comentaris

L'imaginari del còmic encara està ple de prejudicis. Encara que mutantes i de diferents colors, quan assumeixen la seva forma humana gairebé tots són blancs, homes i cristians. 

Però no sempre. Al febrer, com a part d'un esforç continu per diversificar la seva oferta, Marvel Comics començarà una sèrie el personatge principal, Kamala Khan, és una noia musulmana adolescent que viu a Jersey City. 

Cap planeta que va explotar, la mort d'una aranya irradiat va conduir a la creació de Kamala. La seva gènesi va començar fa més prosaicament, en una conversa entre Sana Amanat i Steve Wacker, dos editors de Marvel."Jo li estava dient alguna anècdota boja de la meva infància, que creixen com musulmà-americà", va dir la Sra Amanat. "Li resultava molt graciós. La Sra i el Sr Wacker van assenyalar l'escassetat de sèries superhero i femenina i, més encara, dels còmics amb especificitat cultural. 
Quan li van dir a G. Willow Wilson , autor, escriptor de còmics i convertit a l'Islam, sobre la seva idea, ella estava ansiosa per pujar a bord com a escriptor de la sèrie. "Cada vegada que fas alguna cosa com això, és comporta una mica de risc", va dir Wilson. "Es tracta de portar el públic a bor, però ells estan acostumats a veure una mica més a les pàgines d'un llibre d'historietes."

La família de Kamala és del Pakistan, ha seguit amb devoció la cursa de la rossa, d'ulls blaus, Carol Danvers, que ara va pel Capità Marvel, un nom que va heretar d'un heroi masculí. Quan Kamala descobreix els seus poders, incloent la capacitat de canviar de forma, ho fa amb el nom en clau Ms Marvel - Carol el cridava a si mateixa quan ella va començar la seva carrera de super heroïna. 

"El Captain Marvel representa un ideal "Ella és fort, bonica i no té cap dels abillament de ser pakistanès i " diferent ". La Sra Amanat va dir: "També és una cosa així com quan era una nena i volia ser Tiffani-Amber Thiessen , "de" Salvats per la campana ". 

Kamala haurà d'enfrontar lluites a més d'amb ella mateixa. A la seva casa el seu germà és molt conservador, la seva mare és una paranoica, ella crea que Kamala quedarà embarassada amb que només la toqui un noi. El seu pare vol que ella es concentri en els seus estudis i ella sigui una metgessa. A més d'això, ella ha de lluitar amb super vilans. 

L'equip creatiu es va preparar per a totes les reaccions possibles . "Jo esperava certa negativitat " va afirmar Amanat "no només per part de les persones anti- musulmans, si no també per part de les quals són musulmanes, ja que pugui que vulguin ser retratats de forma especial"

Marvel prepara alguns títols on les dones i les minories són protagonistes com una sèrie de X-Men que posa en relleu les seves dones i " Mighty Avengers ", la llista de les quals inclou a molts herois no blancs . L'any que ve dos personatges més que són dones estaran en la sèrie: She- Hulk i Elektra .

Però la cerca de la diversitat cultural en els còmics no sempre té èxit . El mercat pot ser hospitalari amb nous personatges i els intents d'integració pot semblar simbòlic quan no es manegen bé. Al setembre de DC Còmics , els escriptors de Batwoman , van anunciar que s'anaven de la sèrie a causa de la interferència editorial , incloent un decret que prohibiria el personatge del títol on les lesbianes es casen . Donen Didio , co- editor de DC Còmics , va dir que la decisió va ser per mantenir fidel la missió dels personatges de Batman , que han sacrificat els seus propis interessos pel ben major . Ells "no han de tenir vida personal i feliç , " va dir el Sr. Didio fans en el Baltimore Còmic -Amb.

En 2011, quan Marvel va anunciar que Milers Morales, un adolescent hispà negre, duria a terme en l'alter ego de Spider- Man com a part d'una presa alternativa en el personatge, va haver-hi un xivarri dels quals pensava que Peter Parker, blanc havia estat reemplaçat. ( No ho era. Milers és part d'una sèrie independent que ofereix un relleu dels personatges de Marvel). Axel Alonso , editor en cap de Marvel Entertainment , pensa que Milers ha ajudat a portar nous lectors als còmics . "Quan un veu la tira Spider- Man per la seva màscara i s'assembla a tu , tu estàs més motivat a comprar el llibre'.

La carrera perquè la diversitat i el món tal com és també es reflecteixi al món del còmic té molt camí per recórrer, però ha començat i això és postiu.

Font

OBS

Developer