Conferència "Deixar els estudis i començar a treballar: una transició sota pressió"

20.11.13


El pas de l'educació al treball és una fase de la joventut que abans de la crisi es completava amb dificultats. la crisi ha impactat directament el col·lectiu jove i ha multiplicat els riscos d'aquessta transició clau. No obstant això, ell risc no es distribueix homogèniament i les trajectòries que segueixen les persones joves són diverses i estan marcades per la desigualtat. Fins a quin punt la trajectòria educativa determina la inserció laboral? Hi ha segones oportunitats educatives? Quin paper té la formació complementària en la trajectòria educativa i laboral dels joves? Quines són le principals trajectòries laborals de les persones joves?

El cicle de conferències "A contracorrent" ofereix els principals resultats de l'informe general de l'Enquesta a la joventut de Catalunya 2012 (EJC12), elaborat per la Direcció General de la Joventut. L'EJC12 és una estadística oficial de la Generalitat de Catalunya i la seva anàlisi ha estat feta per un equip d'especialistes en cadascun dels àmbits d'estudi. El cicle donarà a conèixer els principals resultats d'alguns dels capítols de l'informe amb l'objectiu d'analitzar la situació de les persones joves i reflexionar sobre les necessitats d'intervenció en aquest col·lectiu.

A càrrec de: Sra. Alba Castejón, pedagoga i professora de la Universitat Autònoma de Barcelona; Sr. Adrià Zancajo, economista i investigador de la Universitat Autònoma de Barcelona i Sr. Joan Miquel Verd, sociòleg i professor de la Universitat Autònoma de Barcelona.

Data: dijous 21 de novembre de 2013

Hora: 18 h

Lloc: Sala d'actes de la Direcció General de la Joventut. C/Calàbria, 147, Barcelona

Inscripcions: A través de la pàgina web de l'Observatori Català de la Joventut (www.gencat.cat/joventut/observatori).

Més informació a: ocj.bsf@gencat.cat

Segueix el cicle a Twitter a @joventutcat i a través de l'etiqueta #Acontracorrent

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada