..... Inici | Ràdio | Recerca

Presentació del llibre “El cas dels catalans”

by 19:48 0 comentaris


Aquest dimecres, 12 de juny, Sabadell per la Independència organitza la presentació del llibre El cas dels catalans a l’auditori del Casal Pere Quart (Rambla, 69. Sabadell) a 2/4 de 8 del vespre. La presentació anirà a càrrec de Jaume Manel Oronich, autor del llibre, expaer en cap de Lleida, exdiputat al Parlament de Catalunya, empresari i president del Moviment Civil Onze de Setembre, i d’Agustí Soler, historiador, membre de l’Associació Francesc de Castellví i exregidor de Drets Civils de l’Ajuntament de Barcelona.

Aquest llibre ha estat editat gràcies a la col·laboració de tres entitats: el Memorial 1714, el Moviment Civil Onze de Setembre i l’Associació Francesc de Castellví, i s’hi reprodueixen dos opuscles: The Case of the Catalans Considered i The Deplorable History of the Catalans, publicats a Londres entre el març i el setembre del 1714, és a dir, mentre Barcelona resistia el setge de l’exèrcit borbònic en la fase final de la Guerra de Successió; la reproducció és acompanyada d’una acurada traducció al català feta en el seu moment pel professor Michael B. Strubell.

Els textos, a més d’oferir narracions prou ben informades dels esdeveniments de la Guerra a Catalunya, reflecteixen el corrent d’opinió crític que existia a la capital britànica envers l’abandonament que el govern tory havia fet dels seus antics aliats. Però, a més, tots dos textos expressen un sentiment d’admiració per l’aferrissada defensa que els catalans estaven fent de les seves llibertats nacionals davant la maquinaria bèl·lica dels exèrcits de les dues corones borbòniques.

OBS

Developer