..... Inici | Ràdio | Recerca

ITACAT RECOMANA: Agenda Casa Amèrica Catalunya 10-16 juny

by 0:54 0 comentaris
Foto: Poeta colombiana María Mercedes Carranza



Dilluns 10
Presentació de l'informe del PNUD sobre drets indígenes

19:30h
Ferran Cabrero, expert regional del Programa de les Nacions Unides per al Desenvolupament (PNUD), presenta l'estudi Ciutadania intercultural. Aportacions des de la participació política dels pobles indígenes a Llatinoamèrica, sobre la participació política i electoral indígena a Mèxic, Guatemala, Nicaragua, Equador, Perú i Bolívia.
Aquest informe ha estat presentat a la darrera sessió del Fòrum Permanent per a les Qüestions Indígenes de Nacions Unides (Nova York, maig de 2013) i proposa fer operatiu el concepte de ciutadania intercultural.
Lloc: Casa Amèrica Catalunya. c/ Còrsega, 299. Barcelona.
Entrada lliure.


Dimarts 11
Presentació de llibre: Poesia de María Mercedes Carranza

20:00h
Presentació del llibre María Mercedes Carranza. Poesía reunida & 19 poemas en su nombre a càrrec de Luz Eugenia Sierra, editora del llibre, Anabel Torres, poeta, i l'acadèmica Helena Usandizaga.
La bogotana María Mercedes Carranza (1945-2003) va ser la poeta més coneguda dels anys setanta a Colòmbia. María Mercedes Carranza. Poesía reunida & 19 poemas en su nombre conté tota la seva obra poètica: els cinc llibres publicats i cinc poemes del seu llibre inacabat Los placeres verdaderos.
El llibre també inclou textos d'escriptors de diverses generacions i nacionalitats dedicats a la seva figura.
Lloc: Casa Amèrica Catalunya. c/ Còrsega, 299. Barcelona.
Entrada lliure.


Dimecres 12
Concert de Lorena Astudillo

20:00h
Concert de Lorena Astudillo, una de les veus més destacades i reconegudes de la música folklòrica de l'Argentina.
En aquest el seu primer concert a Barcelona, Astudillo retrà un càlid tribut a grans creadors com Cuchi Leguizamón, Atahualpa Yupanqui, Falú, Ariel Ramírez o Mercedes Sosa entre d'altres.
Lorena Astudillo actuarà acompanyada per Pablo Cruz a la percussió, Sergio Menem a la guitarra i Pablo Giménez a la flauta.
Lloc: Casa Amèrica Catalunya. c/ Còrsega, 299. Barcelona.
Entrada lliure.


Dijous 13
Homenatge a Chavela Vargas

20:00h
Acte d'homenatge a la cantant mexicana Chavela Vargas amb motiu del proper primer aniversari de la mort d'una dona que va forjar un mite llatí i que va conquerir amb la seva música ambdues ribes de l'Atlàntic.
La cantant Martirio i el periodista Mingus B. Formentor glosaran la figura de Vargas, a l'igual que la cantautora colombiana Marta Gómez, qui també protagonitzarà una intervenció musical.
Durant l'acte es projectaran seqüències de El ruiseñor y la noche, del realitzador mexicà Rubén Rojo, documental sobre Chavela Vargas i la seva relació amb Federico García Lorca que s'estrenarà pròximament a Barcelona.
Hi col·laboren el Consolat General de Mèxic a Barcelona i Mago production.
Lloc: Casa Amèrica Catalunya. c/ Còrsega, 299. Barcelona.
Entrada lliure.

Divendres 14
Concert de Verônica Ferriani al Palau de la Música

21:00h
Concert gratuït de la cantant brasilera Verônica Ferriani al Palau de la Música Catalana. Entrades a disposició del públic (2 per persona) a Casa Amèrica Catalunya (laborables, de 11:00 a 13:00 hores).
Verônica Ferriani està considerada una de les millors veus de la música brasilera actual i aquest és el primer cop que actua a l'estat espanyol. Ho farà acompanyada de sis músics, en el marc del projecte Artista Visitante 2013 que impulsen l'Ambaixada del Brasil a Espanya i la Fundació Cultural Hispano Brasilera (FCHB) amb el patrocini especial d'Abertis.
Lloc: Palau de la Música Catalana.

c/ Palau de la Música. 4-6. Barcelona
Gratuït. Cal recollir prèviament l'entrada a Casa Amèrica Catalunya (c/ Còrsega, 299. De 11 a 13 hores), Consolat del Brasil a Barcelona (Diagonal 468. De 15 a 17 hores) o Cambra de Comerç Brasil-Catalunya (Diagonal, 433 bis. De 11 a 13 hores)

EXPOSICIÓ
'La calma abans de la tempesta. Fotografies d'Ayacucho, Perú', de Baldomero Alejos
Fins el 28 de juny
La calma abans de la tempesta. Fotografies d'Ayacucho, Perú, de 1924 a 1976 és un conjunt de cent fotografies preses per Baldomero Alejos (1902-1976) durant més de mig segle de treball a Ayacucho. Aquesta ciutat de l'interior del Perú, situada  a 500 quilòmetres de Lima, estava aïllada geogràficament de la capital del país en aquella època.

Les imatges d'Alejos, un dels fotògrafs més rellevants d'aquest país llatinoamericà, mostren una societat amb consciència de les seves moltes desigualtats. Els protagonistes, però, romanen aliens a la violència que és a punt de assolar-los a partir del 1980 amb la irrupció del grup terrorista Sendero Luminoso i l'esclat del conflicte armat intern peruà.
La calma abans de la tempesta està produïda per Casa Amèrica Catalunya amb la col·laboració de l'Archivo Fotográfico Baldomero Alejos i Plataforma Q'atary Perú i amb el suport de l'Ambaixada del Perú a Espanya, Consolat del Perú a Barcelona i Diputació de Barcelona.
Horari de visita (nomès laborables): de 10 a 14 i de 17 a 20 hores.
Lloc: Casa Amèrica Catalunya. c/ Còrsega, 299. Barcelona.

Entrada lliure.

redacció

Developer