..... Inici | Ràdio | Recerca

Justícia resoldrà 425.000 expedients de nacionalitat aquest any

by 8:22 0 comentaris

En aquest sentit, el ministre ha qualificat d '"inadmissible" el "altíssim volum d'expedients paralitzats i la saturació dels arxius de la direcció general dels registres, amb el consegüent retard de les solucions d'aquests expedients". "S'anaven resolent menys expedients dels que anaven entrant", ha apuntat.
Davant aquesta situació, ha manifestat que es va haver de buscar un "mecanisme per escurçar" aquest termini de retard de tres any, que s'anava "incrementant". "Vam veure que hi havia una possibilitat, amb totes les garanties de la llei, de no perllongar indefinidament ni incrementar aquest termini de retard, sinó de resoldre aquests expedients en un termini raonable, que per ser exactes serà abans del 31 de desembre d'aquest any" , ha anunciat.
D'aquesta manera, Gallardón ha assegurat que en aquesta data "els 425.000 sol · licitants han de tenir una resposta, que en la immensa majoria dels casos serà positiva".
Davant la necessitat de resoldre aquesta situació, ha apuntat que el passat 25 de juny es va posar en marxa el 'Pla Intensiu de Tramitació d'expedients', pel qual "en pocs mesos es aconseguit digitalitzar més de 210.000 expedients que ja han estat transformats en còpies electròniques, dels quals 97.000 ja han estat signats electrònicament i han estat remesos a la pertinent base de dades ".
"El que avui estem veient aquí, és sense cap dubte el futur llenguatge que parlaran totes les administracions públiques i és el llenguatge digital - ha afegit - Que aconseguirà la reducció del termini d'expedients i agilitzar la resta de compromisos i obligacions que té el Ministeri de Justícia ".
Així mateix, el ministre ha reconegut que "no ha estat fàcil coordinar aquest pla", ja que es tracta d'un assumpte complex. "Però s'ha aconseguit i aquest és un èxit compartit i on la part més important correspon a les persones que malgrat la seva discapacitat i precisament per la voluntat i capacitat de superació que aquestes discapacitats han derivat en cadascuna d'aquestes persones, es han convertir-se en els millors agents al servei públic en un d els assumptes més sensibles que tenia pendent l'administració pública.
D'aquesta manera, ha volgut agrair el compromís de totes les persones que pateixen alguna discapacitat, pertanyents a l'Empresa de Control de Dades i Serveis de la Fundació ONCE (FUCODA) i al Comitè Espanyol de Representants de Persones amb Discapacitat (CERMI), que gràcies a la seva tasca s'ha aconseguit "fer una resposta moderna, àgil i digitalitzada".
Finalment, Gallardón ha subratllat que s'ha aconseguit una administració 2.0 i aquest és un "magnífic exemple de quin serà la forma de treball que totes les administracions públiques i el Govern d'Espanya tindran per al futur".



Font: Nous Catalans
http://www.nouscatalans.cat

redacció

Developer