..... Inici | Ràdio | Recerca

Cicle de cinema asiàtic "Primavera, estiu, tardor i hivern: Corea del Sud i l'últim cinema"

by 14:19 0 comentaris
Casa Àsia presenta amb la col·laboració del Centre Cultural Coreà d'Espanya un programa amb set títols representatius d'una dècada prodigiosa per al cinema coreà. Cineastes tan coneguts com Kim Ki Duk, amb el qual s'inaugurarà el cicle, o Park Kwanghyun, Yang Hea *Hoon i Park Chan*Wook integren part d'aquesta mostra amb pel·lícules que han tingut una gran repercussió internacional pel seu reclam identitari.Cicle de cinema asiàtic "Primavera, estiu, tardor i hivern: Corea del Sud i l'últim cinema"



Totes les pel·lícules del cicle pertanyen al millor cinema coreà dels últims anys, destacant tant per l'adreça cinematogràfica i la interpretació dels seus protagonistes, com per la complexitat argumental i la intensitat dramàtica. Amb aquest cicle, Casa Àsia inicia el programa "Cinemes asiàtics" que desenvoluparà des d'ara fins a finals de juliol de 2013 amb periodicitat setmanal.
Dissabte, 22 de setembre del 2012 - 19.30 h
Milky Way Liberation Front. Dir.: Yoon Seongho. Corea. 2007. Aventuras / Comedia. 101’
Young-jae, un cineasta novençà, enfronta la seva primera crisi. Primer, és abandonat per la seva núvia, que ha estat el seu principal suport durant molt temps. En segon lloc, quan el jove obté el pressupost per finançar el seu proper projecte, la seva creativitat com a escriptor es veu amenaçada, en enfrontar-se per primera vegada amb la síndrome del paper en blanc. Això acreix el seu estrès al punt que acaba patint idèntics símptomes als quals experimenta el seu protagonista. Un amic ventrilocuo intenta ajudar-li, però no ho aconsegueix. Podrà aquest jove director trobar una sortida a la seva situació? Milky Way Liberation Front va ser triada la pel·lícula de l'Any per l'Associació de Cinema i Video Independent de Corea.

Dissabte, 29 de setembre del 2012 - 19.30 h
Welcome to Dongmakgol. Dir.: Park Kwanghyun. 2005. Corea. Drama. 132’

Durant la Guerra de Corea (1950 - 1953), soldats sud-coreans, nord-coreans i un pilot nord-americà -després d'un aterratge d'emergència a causa d'una tempesta de papallones- són allotjats en un estrany llogaret anomenat *Dongmakgol, on els seus habitants viuen aïllats i no perceben cap rastre de la guerra. Després d'algunes confrontacions menors, els soldats aconsegueixen adaptar-se a aquest curiós paradís, encara que aviat hauran de tornar als seus respectius bàndols i a un món que els manté enfrontats, més enllà dels desitjos de cadascú.

Data: 15/09/2012 > 27/10/2012
Horari: Del 15 de setembre al 27 d'octubre del 2012 a les 19.30 h.
Lloc: Centre de Casa Àsia, Auditori Tagore, Av. Diagonal, 373, Barcelona
Entrada lliure fins a completar l'aforament
OrganitzaCasa Àsia i el Centre Cultural Coreà Espaya (Logos).

Dissabte, 6 d'octubre del 2012 - 19.30 h
Who's That Knocking At My Door? Dir.: Yang Hea Hoon. 2007. Corea. Drama. 88’
Je-hwi, pateix el setge per part de Pyo en l'institut, la qual cosa li porta a tancar-se i ocultar-se per protegir-se i romandre fora de perill, encara que sigui a costa d'una solitud malaltissa. Reclòs a la seva habitació, només respon als seus pares amb monosíl·labs. Quan coneix a Jang-hui, es torna més comunicatiu i sembla tornar a confiar en els éssers humans. Però, un dia, Pyo i la seva núvia reapareixen en la seva vida per recordar-li el malson de la qual va anar objecte durant la seva adolescència. Per lliurar-se d'ells, Je-hwi emprarà mètodes inhòspits.
Dissabte, 13 d'octubre del 2012 - 19.30 h
M. Dir.: Lee Myung Se. 2007. Corea.  Misterio/Drama/Thriller/Romance. 109’
Un jove escriptor, Minwoo, no aconsegueix començar la seva propera novel·la, li falten idees i se sent paralitzat davant el buit. Tampoc se sent bé amb la seva núvia, *Unhye, perquè creu estar enamorat d'una altra dona, *Mimi. Però no pot recordar qui és ella, ni pot determinar si ella és real o només un somni, que persegueix en va. Drama atonyini-la, que, no obstant això evoca les vivències de tot creador davant la seva obra, sense pal·liatius.
Dissabte, 20 d'octubre del 2012 - 19.30 h
Dream. Dir.: Kim Ki Duk. Corea. 2008. Drama/fantasía/romance. 95’
Un home (Jin, interpretat per Odagiri Jo) somia allò que li ocorre en la realitat a una dona (Ran, interpretada per Na-young Lee), que pateix somnambulisme. Ell realitza tipografies d'alfabet per a xilografies; somia que busca al seu exnúvia a la qual encara mestressa, malgrat que li abandonés. Li caracteritza la seva voluntat creativa, la formalització de la paraula, tallant i pintant ideogrames. Ella fuig de l'home que ja no estima i detesta, però que segueix romanent en el seu inconscient. El seu símbol és la papallona; i la seva virtut, la empatia. Dos pols oposats que no obstant això es toquen. Potser, si s'enamoressin es guariria el somnambulisme de Ran i l'obsessió de Jin, els diu una terapeuta-vident. Una trobada anàloga a la metàfora del yin i el yan.
Dissabte, 27 d'octubre del 2012 - 19.30 h
Thirst. Dir.: Park Chan Wook. Corea. 2009. Terror/Drama. 133’
Un experiment mèdic fallit converteix a un sacerdot en un vampir. Sang-hyun és un caritatiu sacerdot que visita amb freqüència als pacients del petit hospital de la seva ciutat. Encara que és respectat per la seva fe i la seva dedicació als altres, viu turmentat pels dubtes i la desesperació que desperta en ell un món dominat pel sofriment i la mort. Amb la intenció de salvar vides, es trasllada a Àfrica per participar en un projecte i descobrir una vacuna contra un virus letal. Una vegada allí, contreu una malaltia mortal de la qual es recupera gairebé miraculosament. Llavors, la gent, convençuda dels seus poders de curació, comença a peregrinar per conèixer-li. No obstant això, una nit, Sang-hyun sofreix una recaiguda i es mor. Al matí següent, és un vampir que, malgrat la seva vitalitat, fuig de la llum i es detesta a si mateix, perquè hauria preferit morir.

Maria Dantas

Developer