..... Inici | Ràdio | Recerca

Una sentència de mort per als pobles indígenes

by 1:47 0 comentaris
























El plor al cap Raoni de l'ètnia Kayapó, en assabentar-se que la presidenta de Brasil, Dilma Vana Rousseff ha autoritzat la construcció de la controvertida represa hidroelèctrica de Belo Monte, malgrat els centenars de milers de signatures, cartes i e-mails demanant al govern que reconsideri.

Brasil dóna llum verda a Belo Monte, que inundarà almenys 400.000 hectàrees de bosc, un àrea més gran que el Canal de Panamà, causant l'expulsió de 40 mil poblacions indígenes i locals i la destrucció d'hàbitats valuosos per a moltes espècies - tot per produir electricitat a un alt cost social, econòmic i ambiental.
El passat 1 de juny, l'Institut Brasiler de Medi ambient i Recursos Naturals (Ibama) va donar llicència de construcció a la polèmica central hidroelèctrica. Es preveu que la construcció que durà a terme el consorci Nord Energia hagi acabat al començament del 2015.
Detalls de la represa de Belo Monte: De construir-se la central hidroelèctrica es tractarà de la tercera més gran del món, després de la de Tres Goles a Xina, i la brasiler-paraguaiana de Itaipú. S'ha previst una inversió d'11,000 milions de dòlars; per a la hidroelèctrica que tindrà una potència d'11 200 megavats. S'inundarà un àrea de 516 Km2 en dos embassaments, i provocarà 16 000 desplaçats, entre ells comunitats d'indígenes de la gran corba del riu Xingú, que hauran d'abandonar les seves terres.

Més informació sobre el projecte de Belo Monte:
www.xinguvivo.org.br
www.aida-americas.org
www.amazonwatch.org
www.internationalrivers.org

Maria Dantas

Developer