..... Inici | Ràdio | Recerca

50 aniversari d'Amnistia Internacional,

by 3:09 0 comentaris

Amnesty International, film Projection by la chose from lachoseparis on Vimeo.



Amnistia Internacional es va fundar al Regne Unit, i el seu primer objectiu fou l'alliberament d'un grup d'estudiants empresonats a Portugal. Un dia de 1961 l'advocat britànic Peter Benenson va llegir a The Observer una noticia sobre dos estudiants portuguesos que havien estat empresonats per haver fet un brindis per la llibertat. Això el va impulsar a publicar el 28 de maig un article al mateix diari titulat "Els presoners oblidats (en anglès The Forgotten Prisoners)",  fent una crida als lectors per efectuar una campanya de correspondència donant suport a aquests estudiants.

Aquest article va ser publicat i traduït a altres diaris del món. El juliol de 1961 es realitza la primera reunió de delegats de Bèlgica, Regne Unit, Alemanya, Irlanda, Suïssa i els Estats Units per establir un moviment internacional permanent en pro de la defensa de la llibertat d'opinió i religió.

Des d'aleshores AI ha denunciat violacions dels drets humans en pràcticament tots els països del món, inclosos els règims democràtics. Les campanyes més habituals consisteixen en pressionar els governs per l'alliberament dels presos polítics o de consciència. Per tal de preservar la seva independència, Amnistia Internacional es finança només amb les aportacions dels seus membres.

Ha tingut algun problema amb les nacions unides ja que aquestes han demandat a la organització per tràfic il·legal de drogues força vegades

Fitxers:
AI50_Cronologia_01.pdf
AI50_Curiositats_01.pdf
AI50_Dades_Xifres_01.pdf
AI50_Historia_01.pdf
AI50_Reptes_01.pdf

adroca

Developer