..... Inici | Ràdio | Recerca

Sydney Possuelo en defensa dels pobles indígenes aïllats

by 12:21 0 comentaris


















En la profunditat més pregona de les selves amazòniques hi ha cultures que amb prou feines han tingut contacte amb la resta del món.

En Sydney Possuelo, quan dirigia la Fundació Nacional de Suport a l’Indi (FUNAI) va canviar les regles del joc amb relació a la protecció del pobles aïllats i va crear la política de no-contacte, perquè segons ell “mantenir-se aïllades pot ser l’únic camí a la supervivència dels indis”.

En una carta oberta al planeta, en Sydney puntualitza que s'han vist moltes morts dels germans indígenes al món per defensar el territori i per això és temps de reaccionar perquè els Estats brindin les garanties per a la preservació dels pobles autònoms.

En Sydney Possuelo està fent una gira mundial per aconseguir signatures de suport a la seva carta. La campanya consisteix en exhortar l'Organització de les Nacions Unides i el Fòrum Permanent de Qüestions Indígenes i Alt Comissionat pels Drets Humans, a tots els presidents i defensories del poble dels països on encara viuen els pobles aïllats i/o en contacte inicial, així com als bancs i entitats multilaterals (BM, BID, CAF i altres) que estan finançant les grans obres d'infraestructura i posant en risc l'existència dels indis aïllats.

adroca

Developer