..... Inici | Ràdio | Recerca

Nova guia destinada a emigrants del Senegal

by 16:53 0 comentaris















Des d'aquest mes d'abril els emigrants senegalesos compten amb una guia publicada per l'Organització Internacional del Treball que recull els drets i deures que cal conèixer en el procés d'acollida i les eines necessàries per tornar al país d'origen.

 L'Ajuntament de Barcelona ha col·laborat en l'elaboració i difusió d'una nova guia destinada a emigrants del Senegal, amb un volum que recull els drets i deures amb què es trobaran a la societat receptora i un altre amb eines que els ajudaran en cas de voler tornar al país d'origen.

Es tracta d'un projecte publicat per l'Organització Internacional del Treball de les Nacions Unides, en el qual han participat activament els membres de la diàspora senegalesa a Catalunya a través de la CASC, ACISI-CEPAIM i diversos sindicats.

Amb els consells de la guia, es pretén que els emigrants se sentin part integrant de la societat catalana de manera més còmoda i menys traumàtica i que contribueixin, també, al codesenvolupament del Senegal amb més facilitats si volen tornar.

D'aquesta manera, el consistori es compromet amb la promoció de fluxos migratoris regulars i aborda una necessitat real detectada entre un col·lectiu migratori, el senegalès, que ha vist reduir-se la seva arribada els últims dos anys.

Tot i que la guia s'ha publicat ara en un format molt visual i textos en francès, també es preveu fer xerrades a diverses associacions catalanes en les llengües maternes dels emigrants.

La guia respon a diversos temes de l'àmbit personal o jurídic que poden interessar a la persona que ha de tornar al seu país, com ara: "Com em preparo per tornar al Senegal?"; "Com em podré guanyar la vida?"; "Si torno al Senegal perdré el meu dret a tornar a Espanya"?, o "He de parlar del meu retorn i del meu projecte a la meva família del Senegal?".

adroca

Developer