..... Inici | Ràdio | Recerca

Tornen els Debats Ciutadans: com vivim junts en la diversitat a Barcelona?

by 11:43 0 comentaris
Els Debats Ciutadans “Com vivim en la diversitat” són una iniciativa emmarcada dintre de l’Estratègia per Combatre Rumors i Estereotips sobre diversitat cultural impulsada per l’Ajuntament de Barcelona.

 A partir de la prova-pilot desenvolupada al 2010 a Centres Cívics dels deu districtes de la ciutat, els Debats es continuaran desplegant per tot el territori urbà gràcies a la col·laboració d’entitats i diferents actors socials. Els Debats són sessions obertes a tothom i que volen crear espais de relació amb l’objectiu de facilitar l’expressió d’esquemes creats i posicionaments adoptats envers la immigració i la convivència intercultural. D’aquesta manera, escoltant totes les veus i visions sobre el tema es poden articular de manera eficaç els altres objectius dels debats: provocar la reflexió i el debat aportant testimonis i elements de valor que donin una visió plural dels temes tractats. L’espai comunicatiu dels Debats vol ser també un espai d’interacció entre els assistents, facilitant la trobada i interlocució entre persones d’àmbits diferenciats.

Aquesta interacció vivencial i l’aportació d’informació real respecte de la immigració fan dels Debats un espai estratègic de treball i difusió per desmentir rumors i combatre estereotips relacionats amb la diversitat cultural.

Al mes de març tornen els debats ciutadans als barris i comencem al Poblenou
Què entenem per convivència? Quines dificultats són les que ens trobem en el dia a dia per a conviure amb persones diferents a nosaltres? Què podem fer per a millorar aquesta relació? Fins a quin dia els immigrants mantindran aquest qualificatiu?
Aquestes han estat algunes de les preguntes que han planejat al llarg dels dotze debats ciutadans realitzats l’any 2010 a tota la ciutat i que aquest mes de març es tornen a posar en marxa. Aquest any, com a novetat, l’Ajuntament co-organitzarà els debats ciutadans oberts a tota la ciutadania amb entitats de tota la ciutat que volen portar el debat als seus veïns i veïnes.

E
n aquesta línia, estrenem el 2011 amb l’Esplai Va que Roda/CER Bac de Roda el proper dimecres 23 de març a les 19.30 h, al Centre de Barri Bac de Roda – Poblenou (Camí Antic de València, 96-106)

On trobarem debats ciutadans al 2011? Als barris, els centres cívics, les biblioteques i les aules del CNL




Aquest any molts agents sumen esforços per fer més i millors debats ciutadans per tota la ciutat.

Els centres cívics seguiran acollint debats, i al 2011 se sumen les Biblioteques de Barcelona, equipaments pròxims al barri on  els veïns i veïnes puguin debatre i exposar les seves vivències.

A més, nombroses entitats i associacions de barri co-organitzaran els debats amb l’Ajuntament per portar-lo a tots els racons de la ciutat en el marc de les seves activitats i accions quotidianes.

I com a col·laboració clau, el debat ciutadà també aterrarà a les classes de català de les aules del Consorci de Normalització Lingüística per facilitar la participació del seu alumnat

S’espera l’assistència veïnal més diversa en aquests espais de diàleg i reflexió. (font)

adroca

Developer