..... Inici | Ràdio | Recerca

L’Espai Avinyó – Llengua i Cultura, un nou marc per a la integració i el diàleg intercultural

by 2:22 0 comentaris

Inaugurat el desembre de 2008, i fins ara seu de la delegació de Ciutat Vella i del Centre d’Acolliment Lingüístic, l’Espai Llengua i Cultura ha donat un pas més en la seva tasca al voltant d’aquest dos eixos obrint-se encara més a la ciutat com a nou equipament de trobada i foment cultural.

Un nou referent per a la interculturalitat a Barcelona

L’Espai Avinyó – Llengua i Cultura pren un nou impuls amb el desplegament d’un programa de dinamització d’activitats interculturals per a tota la ciutadania.

Amb aquesta iniciativa, es vol promoure el coneixement cultural, històric i festiu de la ciutat, així com l’aprenentatge i ús social del català. Es programaran activitats amb la interculturalitat com a element comú. El nou projecte neix en el marc del Pla Barcelona Interculturalitat de l’Ajuntament de Barcelona i del Pla d’Acolliment Lingüístic del Consorci per a la Normalització Lingüística, integrat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona, entre altres institucions.

L’espai: un equipament al servei de la ciutadania

L'Espai Avinyó – Llengua i Cultura es troba al cor de Barcelona, al barri Gòtic, en un edifici singular que alberga cinc aules, diverses sales de treball per al personal del Centre de Normalització Lingüística de Barcelona i dos espais centrals per a les activitats i propostes d’aquest nou programa de dinamització intercultural:



El passeig d’entrada, a la part central de la planta baixa, és, per la seva estructura i amplitud, l’espai idoni com a punt de trobada, intercanvi, comunicació, exposició i divulgació.

La sala polivalent, amb capacitat per a unes 80 persones, esdevé clau per a l’organització d’activitats socioculturals: presentacions de llibres, tertúlies, conferències, exposicions, trobades d’alumnes, etc.

L’Espai està equipat amb sistemes tecnològics d’informació i comunicació per gestionar la divulgació d’activitats culturals i socials.

Per a tota la ciutadania: un referent de programació intercultural

El nou programa de dinamització acollirà propostes i accions de caire intercultural d’entitats i creadors, i col·laborarà amb les diferents xarxes d’equipaments de la ciutat amb programacions culturals estables (festivals de cinema, festes ciutadanes, etc). Les activitats interculturals organitzades a l’Espai Avinyó – Llengua i Cultura seran seleccionades seguint uns criteris de qualitat i adequació, amb l’objectiu de potenciar els valors de la interculturalitat.

Les activitats hauran de:

1. Facilitar el coneixement de l’entorn i de la vida cultural de la ciutat, fomentant la participació, la interacció i la creativitat.
2. Afavorir el diàleg i la interrelació entre els participants per promoure la comunicació entre les persones.

3. Obrir pas a la diversitat i a les noves formes d’expressió a la ciutat.

4. Incentivar el debat ciutadà entorn de la vivència i convivència intercultural.

5. Fomentar l’ús social del català.

Segueix la programació i la difusió d’activitats de l’espai a internet
La dinamització de l’Espai Avinyó – Llengua i Cultura disposarà de diferents canals de difusió per situar-se com a referent de programació i comunicació intercultural a Barcelona.

El Butlletí: butlletí electrònic d’activitats on, de forma periòdica, es recolliran i difondran les activitats de programació pròpia de l’Espai Avinyó – Llengua i Cultura, i l’agenda vigent a la ciutat en temàtica intercultural.

Internet: Difusió a Internet i a les xarxes socials (pàgina web, bloc, Facebook…).

La presència a les xarxes socials ens permet establir canals de comunicació amb els usuaris i crear alhora una plataforma d’interacció virtual.

adroca

Developer