..... Inici | Ràdio | Recerca

Gran Bretanya prohibeix als immigrants de fora de la UE treballar en locals de menjar ràpid

by 14:36 0 comentaris
L'objectiu és reduir l'accés al país d'immigrants poc qualificats i, alhora, impulsar el contracte d'autòctons. El Govern britànic ha anunciat canvis en el seu sistema migratori que significaran que les empreses no podran portar a immigrants de fora de la Unió Europea (UE) per treballar en establiments de menjar ràpid i per portar o en salons de bellesa i perruqueríes. En total, l'Executiu ha eliminat set professions per les quals fins ara es podia recórrer a mà d'obra extracomunitària, amb l'objectiu de reduir l'accés al país d'immigrants poc qualificats i, alhora, impulsar el contracte d'autòctons.

Alguns dels oficis als quals ja no podran aspirar els immigrants, a més dels esmentats, són cuidadors de persones majors, pastors d'ovelles, talladors de carn i agents immobiliaris. Molts dels immigrants extracomunitaris, sobretot asiàtics, que vénen al Regne Unit ho fan per treballar com a cuiners en establiments de 'take away' o menjar per portar, amb l'argument dels seus contractants que la seva habilitat per elaborar els plats dels seus respectius països no es troba entre la força laboral britànica.

Amb la nova normativa, que entrarà en vigor a l'abril, els immigrants que vulguin acudir a treballar de cuiners al Regne Unit hauran de demostrar qualificacions universitàries, almenys cinc anys d'experiència i un sou mínim de 28.000 lliures (uns 32.300 euros) després de les deduccions per allotjament, indica el Ministeri de l'Interior. El Govern encapçalat pel primer ministre conservador David Cameron s'ha compromès a reduir l'entrada neta d'immigrants del nivell actual d'uns 200.000 per any a desenes de milers pel 2015. Amb l'eliminació de les citades professions, els llocs de treball encara disponibles per als immigrants extracomunitaris no qualificats passaran del mig milió actual a uns 230.000 -amb prou feines un 1% del mercat laboral- ocupacions que en molts casos seran ocupats per britànics. /Font

redacció

Developer