..... Inici | Ràdio | Recerca

Fòrum públic: Catalans i Immigrants, Cívic i Incívics

by 23:17 0 comentaris
El 22 de desembre, l'ajuntament de l'Hospitalet va aprovar una moció del PSC que pretén que a les persones immigrants que incorrin en faltes de civisme no se'ls permeti realitzar els tràmits de reagrupació familiar o arrelament social. El 25 de gener es va debatre una altra moció del PP que estenia aquests condicionaments als tràmits de renovació dels permisos de treball i residència .  Mocions semblants s'estan aprovant en altres municipis de Catalunya.


Hem de preguntar-nos: Contribueix a la convivència a que s'aprovi una norma només per a immigrants extracomunitaris que a més afegeix major càstig per un mateix comportament entre dues persones de diferent origen? És solidari obrir aquesta diferenciació entre els d'aquí i els d'allà? Per què es pretén castigar l' incivisme dels immigrants amb major duresa només per ser estrangers? No promou més la convivència, resulta més solidari i protegeix millor una norma igual per a tots, amb els seus drets i els seus deures i sense distincions entre l'origen de les persones? S'intenta perseguir els comportaments no concordes amb les regles del bon veïnatge o simplement assenyalar que alguns mereixen major càstig per no ser d'aquí?

En un període de greu crisi econòmica i social, i d'atur creixent, creiem que és necessari reflexionar i analitzar les greus conseqüències que aquestes mocions poden portar. Per això convidem a aquest FÒRUM PÚBLIC perquè es debatin les diferents propostes i les possibles alternatives. Esteu tots convidats.
 
LLOC: La Tecla Sala d'Hospitalet. Estació Torrassa, L1 metro Barcelona.

DIA i HORA: Divendres, 18 de febrer, de 18 a 21 hores.


CONVIDEN: Col-lectiu Maloka Colombia, Asociación de Camerunenses de Catalunya, Mujeres Pa'lante, Asociación Promotora Perú,  SOS RACISME, Enredadas, Asociación Casal Colombiano, FEDELATINA, Associacio Intercultural Llatins per Catalunya, Agència de Comunicació Intercultural ITACAT, CCOO Barcelones, Andalucía Acoge.

redacció

Developer