..... Inici | Ràdio | Recerca

Ávila Laurel abandona la vaga de fam contra el règim d'Obiang

by 13:49 0 comentaris
Anuncia des de Barcelona que seguirà protestant, i critica el paper de Bono i Duran i Lleida de legitimació del règim.

L'escriptor dissident guineà Juan Tomàs Ávila Laurel ha posat final aquest divendres a la vaga de fam que duia a terme des del passat 11 de febrer per reclamar la dimissió del dictador de Guinea Equatorial Teodoro Obiang. Ho ha anunciat en una conferència de prems a Barcelona (vídeo), on va arribar dimarts, després de patir pressions al seu país. El detonant per començar la vaga va de fam va ser la reunió amb Obiang del president del congrés espanyol, José Bono, en què va participar també Josep Antoni Duran i Lleida.

Ávila Laurel va començar la vaga de fam per protestar contra la manca de drets civils al seu país i per reclamar amb aquesta carta (pdf) al president del congrés espanyol, José Bono, que pressionés Obiang perquè hi hagi un govern de transició que no inclogui cap membre del règim. La petició, la va fer coincidint amb la visita que va fer a final de la setmana passada una delegació del congrés, presidida per Bono i en què també hi era Josep Antoni Duran i Lleida. Ávila va passar els primers dies de la vaga de fam de casa en casa per no ser localitzat pel règim d'Obiang. Tot seguit va decidir exiliar-se a Barcelona, on el dimarts va ingressar en una clínica.

L'escriptor ha fet la protesta coincidint amb l'èxit de les revoltes a Egipte i Tunísia, amb l'esperança que hi hagués un efecte dominó que arribés fins a l'excolònia espanyola./Font
Foto: MASSIMILIANO MINOCRI | 16-02-2011

redacció

Developer